Sport

Szoros, de diadalittas BL-főpróbát játszott a Balaton partján a Pick Szeged

Szűk egy hét múlva a Bajnokok Ligájában a PPD Zagreb otthonában játszik a PICK Szeged, ha úgy vesszük, a ma estei, NEKA elleni meccs a jövő csütörtöki nemzetközi összecsapás főpróbája volt. Jól sikerült, egy szoros első félidő után, magabiztos győzelemmel (31-26) tért haza a csapat, Juan Carlos Pastor vezetőedző viszont azt nyilatkozta, nagyon rosszul játszottak, egyszerűen nincsenek jó formában. 

A szegedi sportsikerek támogatója az Attrect Bau, Szeged újgenerációs építőipari szolgáltatója.

NEKA-PICK Szeged 26-31 (16-17)
K&H férfi kézilabda liga, 14. forduló, Balatonboglár, 600 néző. Vezette: Altmár, Horváth.
NEKA: Aleksza – Krakovszky Zs., Dely 4, Kovács G. 5, Papp 4, Fekete D. 4, Sisa 2. Csere: Palasics (kapus), Tárnoki 1, Bendicsek 2, Temesvári 1, Buri 1, Mikita B., Kiss A. 1, Szeitl L. 1. Vezetőedző: Sótonyi László.
PICK Szeged: Alilovic – Sostaric 7, Gaber 1, Bánhidi 2, Frimmel 2/1, Bodó 1, Bombac 2. Csere: Mikler (kapus), Garciandía, Blonz 6, Henigman, Rosta 1, Martins 2, Mackovsek 3, Radivojevics 4/4.  Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 2, ill. 6 perc
Hétméteres: ill. 6/5

A mérkőzés részletes összefoglalóját ITT találod, röviden,

  • Bánhidi Bence csapatkapitány először játszott idén a Pick Szeged mezében,
  • Sebastian Frimmel góljával indult a meccs,
  • a 8. percben érkezett az év első Bánhidi-gólja, amit felállva tapsolt a kispad,
  • a 15. percben a hazaiak átvették a vezetést,
  • viszont az első félidő vége egy nagyon szoros 16-17 lett,
  • a 48. percre nyílt ki végül az olló, jött egy erős PICK-hajrá, Mikler Roli többször is bravúrral védett, így a végén 31-26-ra nyertünk.

“Először is szeretnék gratulálni kollégámnak, nagyon jó munka folyik a NEKA csapatánál. Mi nagyon rosszul játszottunk, nem vagyunk jó formában. Tisztában vagyunk vele, hogy miért nem edzettünk sokat, de még nagyobb probléma, hogy sok a sérült a játékosunk. Jövő csütörtökön pedig kezdjük a BL-t. Azt várom a csapattól, hogy visszatérjen arra a helyes útra, ami fontos lesz Zágrábban. Ma azért nyertünk, mert Roli jól védett, Mario pedig eredményesen játszott” – értékelte a találkozót a Pickhandballnak Juan Carlos Pastor, a PICK Szeged vezetőedzője.

Folytatás február 17-én (csütörtök) 20.45-kor a Bajnokok Ligájában a PPD Zagreb otthonában.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb