Sport

Liu Shaoang futamgyőztesként döntős, Liu Shaolin Sándor és Krueger John-Henry viszont kiesett férfi 500 méteren

Liu Shaolin Sándor és Krueger John-Henry is lemaradt az 500 méter elődöntőjéről, viszont Liu Shaoang futamgyőztesként tovább jutott a döntőbe a pekingi téli olimpia vasárnapi napján – írja az M4Sport.

A vegyesváltóval és 1000 méteren is pekingi bronzérmes, 1500-on pedig negyedik, ezen a távon vk-negyedik Liu Shaoang igyekezett megmenteni a magyarok becsületét. A második helyről kicsúszott előle Pierre-Gilles, ennek köszönhetően hamar a biztos továbbjutást érő második helyen találta magát, majd egy remek előzéssel megnyerte futamát 40.386 másodperccel, ami a harmadik legjobb idő volt a mezőnyben, azaz az elődöntőben már a kettes pozícióból indulhatott. A negyeddöntő után az elődöntőt is sikerrel vette a magyar versenyző.

LIU SHAOLIN SÁNDOR ÉS KRUEGER JOHN-HENRY IS KIESETT

Krueger John-Henry és Liu Shaolin Sándor sem jutott elődöntőbe 500 méteren. Krueger a második helyről startolhatott, de a rajt során megbotlott, így az első kör végére negyedik lett. Hiába próbálkozott, lemaradt, és csak ötödik lett 40.844 másodperccel. Liu Shaolin Sándor ellenfele a címvédő és világcsúcstartó kínai Vu Ta-csing mellett a szám vb-bronzérmeseként az olasz Pietro Sighel, valamint a francia Sebastien Lepape és a lett Roberts Kruzbergs volt. Az FTC gyorskorcsolyázója a selejtezőben elért időeredménye alapján az előnytelen 4-es pozícióból a rajtolt, ám jó startjának köszönhetően gyorsan harmadik lett, az utolsó körnek is így vágott neki. Próbált kívülről előzni, ám Kruzbergs a végén visszajött rá, és célfotóval megelőzte, így Liu Shaolin kiesett 40.700 másodperces idővel.

A szegedi sportsikerek támogatója az Attrect Bau, Szeged újgenerációs építőipari szolgáltatója.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb