Kikapcs

“Maradjunk együtt!” – elrajtolt a Házasság Hete Szegeden, mutatjuk a programokat!

Vasárnap elkezdődött a házasság hete, amelynek keretein belül az idén már 15. alkalommal hívják fel a figyelmet a család és a házasság értékeire. Az eseménysorozat mottója: Maradjunk együtt!, így a kapcsolatok gondozása, és a közös fejlődés áll a középpontban. Országszerte csaknem 200 programmal várják a házaspárokat, mutatjuk, mi lesz Szegeden!

Országosan 15., Szegeden 14. alkalommal kerül sor a programsorozatra, amely széles körű civil és ökumenikus összefogással valósulnak meg. A főszervezői, koordináló tevékenységet a Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynökségének CsaládKözPontja látja el, a közreműködők között többek között a Belvárosi Mozit, a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtárat, a Szeged-Belvárosi Plébániát és az SZTE Szabadegyetemet is ott találjuk.

  • Dátum: 2022. február 16. szerda 
  • Helyszín: Tanulmányi és Információs Központ (TIK, Ady tér 10.)

18.00 Testi-lelki egyensúly, érzelmi érettség, párkapcsolati harmónia – SZTE Szabadegyetem előadása

Előadó: Dr. Buda László, orvos, pszichiáter, pszichoterapeuta, a SzomatoDráma és az Ultrarövid Terápia módszerek megalkotója

Ajánló: A harmonikus párkapcsolat a legtöbb ember számára vonzó cél – ám sokaknak inkább csak elérhetetlen álom marad. Vagy azért, mert nem találják a megfelelő partnert, vagy azért, mert partnerkapcsolatuk nem kielégítő. Az általános boldogtalanság, aggodalmaskodás, magány, szexuális frusztráltság és unalom valódi oka azonban inkább saját sebzettségünkben, neurózisunkban keresendő, mint a létező vagy vágyott partner minőségében. Az előadásban áttekintünk néhány hétköznapi szenvedés-forrást, végiggondoljuk ezek lehetséges pszichológiai okait, és megkíséreljük egy egészséges lelki és kapcsolati egyensúly irányvonalait felvázolni.

  • Dátum: 2022. február 18. péntek
  • Helyszín: Katolikus Ház (Dugonics tér 12.)

18.00 Ëgy ëmbör mög ëgy asszony – Történetek, népmesék, népdalok férfiról, nőről, házasságról

Dezső Dóra és Szűcs Miklós összeállításában egy olyan világba csöppenhetünk, ahol még kerek egészként élték az életet, s ha valami elromlott, azt megjavították.

A programok – néhány kivételtől eltekintve – ingyenesek, a szervezők az aktuális járványügyi szabályozások betartását kérik az adott helyszínen.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb