Közélet

Figyelmeztetést adott ki a NAV, aki a mai napig nem kapta meg az szja-visszatérítést, az már automatikusan nem is fogja Szegeden sem

Rengeteg családos munkavállaló és szegedi várta a megadott (tegnapi-mai) határidőig az szja-visszatérítés megérkezését a bankszámlára, sokan azonban hiába várakoztak. A helyzet annyira komoly, és akkora tömegeket érinthet, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak kedden délután közleményt kellett kiadnia.

A Portfolio azt írja, hogy az adóhatóság információs vonalának leterheltsége arra utal, hogy sokan hiába várták a családi adóvisszatérítést, nem kapták meg a bankszámlájukra a kormány által kommunikált február 14/15-i határidőig, automatikusan. Ezek fényében már nem meglepő, hogy a NAV fontos közleményt adott ki kedd délután. 

AKIK NEM KAPTÁK MEG AUTOMATIKUSAN, AZOK IS JOGOSULTAK AZ SZJA-VISSZATÉRÍTÉSRE

Az adóhatóság ebben azt írja, hogy “azok, akiknek a NAV valamilyen okból (például nem nyújtottak be VISSZADO-nyilatkozatot vagy a róluk rendelkezésre álló adatokban olyan ellentmondás tapasztalható, ami alapján az automatikus kiutalás nem lehetséges) nem utalta ki automatikusan az szja-visszatérítést február 15-éig, de jogosultak a visszatérítésre, az szja-bevallási tervezetük kiegészítésével vagy az önállóan benyújtott 21SZJA-bevallásukban igényelhetik a nekik járó összeget.” Azt is elismerik, hogy a 1819-es telefonszámon hívható infovonaluk megemelt létszámmal fogadja a hívásokat, azonban a vonalak túlterheltsége miatt a várakozási idő esetenként nőhet, ezért az érintettek megértését és türelmét kérik. A NAV tájékoztatása megerősíti azokat a várakozásokat, hogy aki a mai napig nem jutott hozzá az szja-visszatérítés összegéhez, az már automatikusan nem is fogja megkapni azt.

Hogy mire költik a szegediek a visszakapott szja-t? A Szegedi Pletykákban már erről is kérdeztük Őket:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb