Mindenmás

Frissítve: migránsokat szállított a házfalnak csapódó furgon, 28 embert vittek kórházba

Súlyos baleset történt az éjszaka Forráskút belterületén, a rendőrség információi szerint 3 óra 45 perc körül egy furgon falnak csapódott a település belterületén – írtuk meg kora reggel. Azóta kiderült, a jármű határsértőket szállított, a mentők a baleset helyszínéről mind a 28 határsértőt és a sofőrt is kórházba szállították.

Házalnak csapódott egy határsértőket szállító furgon szerdára virradóra Forráskúton – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Szabó Szilvia elmondta: a furgonban 28 határsártő utazott, az embercsempész szintén külföldi volt.

A sofőrt a tűzoltók szabadították ki a roncsból. A mentők a baleset helyszínéről mindenkit kórházba vittek – tudatta a százados. A 24 éves belga sofőrrel szemben tömegszerencsétlenséget eredményező közlekedési baleset okozása és embercsempészés gyanúja miatt indult büntetőeljárás – közölte a szóvivő.

FRISSÍTVE: MEGSZŰNT AZ ÚTLEZÁRÁS

A rendőrök a helyszíni szemle és műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt lezárták. Az útlezárás valamivel 7 óra után megszűnt.

A SORS ISMÉTLI ÖNMAGÁT: DECEMBERBEN MÓRAHALMON TÖRTÉNT EGY NAGYON HASONLÓ ESET

Decemberben Mórahalom belterületén történt egy hasonló eset, akkor egy egyterű csapódott falnak, a fedélzetén szintén külföldi állampolgárokkal. Az eset végkimenetele akkor tragikus volt, a 10 utasból 7 meghalt. 

KICSIVEL KÉSŐBB AZ 5-ÖSÖN IS BALESET TÖRTÉNT

Nem indul jól a szerda reggel, a Forráskúton történt súlyos balesetet követően az 5-ös főúton, Szeged külterületén, Szentmihály városrésznél is megtörtént a baj: reggel 6 előtt felborult egy autó. Az Útinform szerint a 176-os km-nél a főutat lezárták, a forgalmat elterelik.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb