Mindenmás

Durva tömegbaleset Mórahalmon: heten haltak meg az éjszaka egy rendőrök elől menekülő egyterűben (frissítve)

Tömegszerencsétlenség történt Mórahalom belterületén, éjfél előtt egy szerb honosságú egyterű sofőrje – a fedélzeten 10 illegális migránssal – a rendőrök elől menekülve egy ház falának csapódott, felborult, a benne utazók közül heten meghaltak, négyen pedig megsérültek.

A Szeged365 közlekedési infók támogatója az Attrect Bau, Szeged újgenerációs építőipari szolgáltatója.

A baleset 2021. december 13-án, hétfőn 23 óra 40 perc körül történt Mórahalom belterületén – írja közleményében a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság. Egy szerb honosságú egyterű sofőrjét a mélységi ellenőrzésben résztvevő rendőrök igazoltatni próbálták, ám a férfi ezt észlelve nagy sebességgel megpróbálta elhagyni a helyszínt. A jármű ekkor egy háznak csapódott és felborult.

Az autóban a sofőr mellett 10 illegális migráns utaztott. A balesetben a sofőrrel együtt négyen megsérültek, a többiek a helyszínen meghaltak.

A rendőrök a férfit elfogták, előállították és – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés és halálos tömegszerencsétlenség okozása miatt indul eljárás a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságon.

FRISSÍTVE (06:38): MÉG MINDIG TELJES SZÉLESSÉGÉBEN ZÁRVA A FŐÚT

Az egyterű Baja irányából tartott Szeged felé az 55-ös főút mórahalmi belterületi szakaszán. A baleset a mórahalmi temető közelében történt, a Szegedi út és a Mező utca kereszteződésénél. Az autó egy virágbolt bejáratának csapódott, az ütközéstől az üzlet falából is kitört egy nagyobb darab. A jármű a becsapódás helyszínétől mintegy 20 méterre állt meg az oldalán. Az egyterű hátsó része összeroncsolódott, az autó alkatrészei szétszóródtak a főúton – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

A rendőrök a helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére a főutat teljes szélességében lezárták, a forgalom a környező utcákban halad.

EGY HÓNAPJA DOMASZÉKNÉL SZENVEDETT SÚLYOS BALESETET EGY MIGRÁNSOKAT SZÁLLÍTÓ JÁRMŰ

A sors megismételte önmagát, pontosan egy hónapja, november 12-én pár kilométerrel odébb, Domaszéknél szenvedett súlyos balesetet egy migránsokat szállító jármű. Akkor halálos áldozatok nem voltak, viszont 24 embert kellett kimenteni a kocsiból, 13 sérült volt, köztük öt gyermek is.

FRISSÍTVE (07:44): FELOLDOTTÁK AZ ÚTZÁRAT

Befejeződött a helyszíni szemle és a műszaki mentés az 55-ös számú főúton Mórahalomnál, ahol korábban baleset miatt volt teljes útlezárás – adta hírül a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság.

FRISSÍTVE (10:40): NINCS KISKORÚ AZ ÁLDOZATOK KÖZÖTT

Rengeteg üzenetet kaptunk az éjfél előtt Mórahalmon történt halálos tömegszerencsétlenség kapcsán, több olvasónk is arról írt, hogy az áldozatok között kiskorúak is voltak. Utánakérdeztünk a dolognak, nem hivatalos, de megbízható forrásainktól úgy értesültünk, a balesetnek nem volt 18 év alatti áldozata, a hét helyszínen elhunyt utas mindegyike felnőtt férfi volt. Az információinkat a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság egyelőre nem tudta hivatalosan megerősíteni, a sajtóosztálytól azt a választ kaptuk, hogy még vizsgálják az ügy körülményeit.

Forrás és fotók: Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb