Közélet

Országelsők a szegedi rendőrök a kocsmai bunyók felderítésében

2203 bűncselekményt követtek el Szegeden 2021-ben, amely ezerrel kevesebb, mint a 2020-as szám, azonban, mint Harkai István szegedi rendőrkapitány elmondta, ez “még mindig 2203-mal több, mint kellene”. A péntek reggeli közgyűlést megelőzően összeült az önkormányzat jogi bizottsága, a szakember jelentős javulásról számolt be, mint mondta, Szeged biztonságos város. Érdekesség, hogy a szegedi rendőrök a tavalyi adatok alapján országelsők lettek a kocsmai verekedések felderítésében.

Mint az ezredes-kapitányságvezető elmondta,

  • jelentős mértékben csökkent a bűncselekmények száma, közel 1000 esettel volt kevesebb tavaly, mint 2020-ban,
  • csökkent az autólopások száma,
  • lekapcsoltak egy szerb autótolvaj-csoportot, akik korábban Szegeden tavékenykedtek,
  • nagyot ugrott a nyomozások eredményessége,
  • a szegedi nyomozók a garázdaságok felderítésében a legjobbak, tavaly mindössze egyetlen ilyen eset maradt felderítetlen.

Érdekesség, hogy Harkai István beszámolója alapján az országban nincs még egy város, amely ennyire hatékony lenne kocsmai verekedés jellegű bűncselekmények felderítésében.

A kapitány elmondása alapján az utóbbi időben Szegeden kellett a második legtöbb eseményt biztosítania a rendőrségnek az országban, ezek közül kiemelkedett a kézilabda EB.

A cikkünkben említett, soron következő szegedi közgyűlés pénteken 09.00-kor kezdődik, az eseményről élő tudósítással jövünk majd.

Fotók: Police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb