Közélet

Elkezdték a napvitorlák felszerelését a Kárász utcán Szegeden

Hétfőn délelőtt elkezdték a napvitorlákat tartó elemek felszerelését a Kárász utcán Szegeden. Ma az állványcsavarok kerültek felhelyezésre, amikhez az árnyékolókat tartó kábeleket rögzítik majd.

Mihálik Edvin zöld tanácsnok közösségi oldalán arról ír, hogy áprilisig 200 négyzetméternyi napvitorla kerül majd fel Szeged legnépszerűbb utcájára, hogy árnyékot nyújtson a sétálóknak. Hozzátette: elsőízben a Kölcsey és a Somogyi utca közötti szakaszra kerülnek fel az árnyékolók Szegeden.

2021 AUGUSZTUSÁRA ÍGÉRTÉK A NAPVITORLÁKAT SZEGEDEN

Úgy volt, hogy már 2021 augusztusában felkerülnek a napvitorlák, aztután a dologból végül nem lett semmi. A napvitorlás projektet bejelentő zöld város tanácsnok, Mihálik Edvin az ajánlatot adó cégre hárította a dolgot, mint írta, a vállalkozás nem tudta időre beszerezni azt a speciális anyagot, amire a napvitorlákhoz szükség lenne. Tavaly novemberben azután kiderült az is, hogy 15 millió forintba fog kerülni a Kárász utcai napvitorlák tervezése és telepítése. A kihelyezés dátumaként a vállalkozói szerződésben 2022 április 1-ét határozták meg.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb