Szegedi ArcokVideo365

Eltűnt személyek és gyilkosság elkövetőjének a felderítésében is segédkezik a szegedi D.O.R.T. Speciális Mentők csapata

Igazi hősök, akik bármikor, a nap 24 órájában riaszthatóak, akik már segédkeztek eltűnt személyek megtalálásában, viharkárok elhárításában, de még gyilkosságok elkövetőjének felderítésében is. Ők a Dél-alföldi Off-Road és Túra Katasztrófavédelmi Egyesület, vagyis a D.O.R.T. Speciális Mentők tagjai, akik földön, vízen és levegőben is profi segítséget nyújtanak a bajbajutottaknak.

AZ EGYESÜLET TAGJA AZ AXEFLY NÉVEN ISMERT SZEGEDI DRÓNVIDEÓS IS

Az egyesület munkájáról Gyuris Norbert elnökkel és Petrács Alex off-road motoros, drónfelderítő pilótával beszélgettünk, a Speciális Mentők forráskúti tanyáján. Petrács Alexet már jól ismerheti minden szegedi lélegzetelállító drónvideóiról, melyeket Axefly Vision néven szokott publikálni, s melyeket már mi is sokszor bemutattunk nektek.

EGY 20 FŐS PROFI CSAPAT HAJTJA VÉGRE A MENTÉSEKET

Maga az egyesület már több mint 10 éve aktívan tevékenykedik, de először még nem mentéssel, hanem terepjárós, terepmotoros és quados rendezvényeket szerveztek, hiszen maga Norbi is komoly quados verseny múltra tekinthet vissza. Időközben a csapat tagjai rájöttek arra, hogy ezek a speciális eszközök mennyire hasznosak lehetnek a bajbajutott emberek megsegítésében is, így született meg a speciális mentőalakulat ötlete.

Az elgondolás után pedig Norbiék rögtön a tettek mezejére is léptek. Az egyesület 20 tagot számlál, akik mindegyike profi különböző speciális feladatok végrehajtásában. Van, aki magasból, más mélyből hajt végre mentéseket, van olyan csapattag, aki alpin technikai feladatokat végez, Alex a drónos felderítésért felel, míg Norbi a quados jellegű vonalat viszi, de éppen kiépülőben van egy keresőkutyás ága is az egyesületnek.

Videónkból megismerheted a D.O.R.T. Speciális Mentők munkáját, sikersztorikat eltűnt emberek megtalálásáról, sőt egy gyilkosság felderítésében vállalt szerepükről is szó lesz, nem beszélve Norbi és Alex egyedi technikai fejlesztéseiről, mellyel még hatékonyabbá és professzionálisabbá tehetik a mentéseket.

Operatőr: Magyar Andor

A fotókat köszönjük a Dél-alföldi Off-Road és Túra Katasztrófavédelmi Egyesületnek!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb