Közélet

Orbán Viktor: öt gazdasági csapdahelyzetet kell elkerülni a következő tíz évben

Öt gazdasági csapdahelyzet elkerülését tartja szükségesnek a következő tíz évben Orbán Viktor miniszterelnök ahhoz, hogy a magyar gazdaság sikeres legyen, hangzott el a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Gazdasági Évnyitó 2022 gazdaságpolitikai fórumon tartott beszédében szombaton.

A GAZDASÁGBAN ORBÁN VIKTOR SZERINT FUNDAMENTÁLIS VÁLTOZÁS MENT VÉGBE

Orbán Viktor szerint a gazdaságban is fundamentális változás ment végbe 2010 után az új alkotmány elfogadásával. Ez a gazdaság ma már nem az a gazdaság, mint amit akkor megismertünk – fűzte hozzá. A miniszterelnök szerint a választás tétje gazdasági szempontból, hogy az új gazdaságban maradunk, vagy visszatérünk a régihez. 

ÖT CSAPDAHELYZET ÁLLHAT ELŐ A GAZDASÁGBAN

Szerinte a jövőben öt olyan csapdahelyzet állhat elő a magyar gazdaság számára, amelyekbe “beleszaladhatunk, ha időben nem hozunk meg döntéseket”. Az első ilyennek a magas külföldi tulajdon csapdáját nevezte, a másodiknak pedig azt, hogy az exportáló nagyvállalatoknak domináns szerepe van és nincs megfelelő mennyiségű és minőségű kis- és középvállalkozó az exportáló cégek között. A miniszterelnök úgy látja: a harmadik csapda a negatív profit egyenleg csapdája, a negyedik a dualitásé, az ötödik pedig a vidék lemaradása.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb