Közélet

Botrány a Plaza-mozikban: szemétből kiszedett Nachos-dobozokból szolgálhatták ki a nézőket

Szemetesből visszaszedett popcornos és nachosos dobozokból, illetve poharakból szolgálták ki a nézőket a Miskolc Pláza mozijában a diákmunkán részt vevő fiatalok – írja az Index. Közben a Blikk úgy tudja, az ország más városaiban is hasonlóan járhattak el a mozis büfé eladói, hogy a szegedi Cinema City érintett-e, egyelőre még nem lehet tudni. A mozilánc sajtóosztálya nem tud az esetről.

A szemétből kiszedett dobozokat és az üdítős poharakat a dolgozók kimosták és újratöltötték, majd megtisztított állapotban adták el a termékeket a gyanútlan vevőknek. A csalóknak csakis az eladott műanyag tartók, valamint a papírpoharak után kellett elszámolnia a mozihoz tartozó büfé üzemeltetője felé. Miután lebuktak, rendőrségi eljárás indult az ügyben, melyben csalás miatt folyik nyomozás. Miskolcon ugyanakkor nem csak a fentebb említett módon csaltak a mozi büféjében. A teljes árú termékeket, mint például a kóla vagy a popcorn, akciós menüként ütötték fel a gépbe, az árkülönbözetet pedig eltették.

Mivel az okozott kár eloszlik az elkövetők között, egy emberre nagyjából 100–200 ezer forintnyi károkozás jut, az üzemeltetőt azonban így is több millióval károsíthatták meg. 

NYILVÁNOSAN KÉRT BOCSÁNATOT AZ EGYIK ELKÖVETŐ

A cikk szerint a miskolci ügyben még tart az eljárás, az egyik érintett ráadásul beismerő vallomást tett és bocsánatot is kért. A fiatalember ügyvédje elmondta: védence felajánlotta, hogy megtéríti az okozott kárt az üzemeltetőnek, amit nem fogadtak el. “Rettenetesen szégyellem, amit elkövettem. Most már tudom, ez milyen súlyos dolog, de akkor igazság szerint egy jópofa diákcsínynek tűnt. Bevallottam a rendőrségnek is, hogy valóban kivettük a dolgokat a szemétből, majd újra hasznosítottuk őket. Szeretnék mindenkitől bocsánatot kérni, egyszerűen hülye voltam, aminek vállalom minden következményét” – tolmácsolta védence szavait dr. Lichy József.

A lap úgy tudja, az ország más városaiban is hasonlóan járhattak el a mozis büfé eladói. Az érintetteket végül a plázákban lévő kamerák buktatták le.

A CINEMA CITY TAGADJA A BLIKK ÁLLÍTÁSAIT

Az esettel kapcsolatban a Blikk megkereste a Cinema City sajtóosztályát, ahol Buda Andrea azt állította, semmiféle olyan jellegű eljárás nincs folyamatban, mint amiről a lap értesült.

„A Cinema City a mozilátogatók és a dolgozók biztonságát és egészségét is kiemelten kezeli, ez vonatkozik a büfék, VIP éttermi részlegeink legmagasabb higiéniai előírásának történő megfelelésére is” – olvasható a válaszlevélben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb