Kikapcs

Szeged lesz Mága Zoltán jótékonysági koncertsorozatának egyik állomása: kórházaknak és árváknak segít missziójával

Százszoros köszönet jelszóval harmadszorra indítja útjára 100 templomi jótékonysági koncertsorozatát Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, hogy ökumenikus karitatív missziójával köszönetet mondjon a koronavírus elleni védekezésben dolgozóknak és segítséget nyújtson a hátrányos helyzetű, vagy gyógyulásra váró gyermekeknek, kórházaknak, árváknak.

A jótékonysági misszió február 26-án a Debreceni Református Nagytemplomból indul útjára, és Magyarország nagyvárosai és kistelepülései mellett a határon túli magyar közösségekhez is eljut – közölte a hegedűművész pénteken az MTI-vel.

SZEGED MELLETT MÉG SZÁMOS TELEPÜLÉSRE ELVISZI KONCERTJÉT

A következő egy évben a Prima Primissima-díjas hegedűművész Magyarország nagyvárosai, így Szeged mellett Nyíregyházára, Tokajba, Debrecenbe, Pécsre, Nagykanizsára, Győrbe, Miskolcra, Szolnokra, Szombathelyre, Kecskemétre, Ceglédre, Tatabányára is elviszi koncertsorozatát, de kistelepülések, falvak templomaiba is tervezi misszióját, valamint erdélyi és vajdasági, felvidéki, tengerentúli magyar közösségekhez is eljut.

A koncertsorozat eseményein a Budapesti Primarius Szimfonikus és Kamarazenekar művészei kíséretében Kossuth-díjas előadóművészek, a Nemzet Művészei és más elismert, rangos előadók is közreműködnek.

MÁGA ZOLTÁN KARITATÍV MISSZIÓJÁÉRT APOSTOLI ÁLDÁSBAN RÉSZESÜLT

A szervezők összesítése szerint a már teljesített két karitatív missziósorozat hangversenyein több mint 250 ezer ember vett részt és több száz millió forint értékben nyújtott segítséget. Mága Zoltán a hátrányos helyzetben élő iskolások ezreinek, oktatási intézményeknek adott támogatást, több vidéki kórház számára életmentő orvosi műszerek beszerzését segítette, de templomok felújításához, betegek gyógykezeléséhez is hozzájárult. A jótékonysági missziói elismeréseként XVI. Benedek pápa mellett Ferenc pápa is apostoli áldásában részesítette, és a katolikus egyházfő audiencián is fogadta a hegedűművészt.

PÁLYÁZNI IS LEHET, MELY TELEPÜLÉSEKRE HOZZA EL A MŰVÉSZ KARITATÍV MISSZIÓJÁT

Mága Zoltán ugyanakkor pályázatot hirdet azon településeknek, akik szeretnék, hogy karitatív missziója még ebben az évben eljusson közösségükhöz, ezért a jótékonysági cél megjelölésével várja a települések, egyházi közösségek jelentkezését a [email protected] címre.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb