Mindenmás

A következő tanévtől kollégium is várja Szegeden a Nemzeti Tudósképző Akadémia tehetségeit

A következő tanévtől kollégium is várja Szegeden a humán élettudományi tehetséggondozó kezdeményezés, a Nemzeti Tudósképző Akadémia egyetemi programjában részt vevő hallgatókat – tájékoztatta a Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány szerkesztőségünket.

A közlemény szerint az alapítvány által létrehozott Szegedi Tudós Akadémia Program tavaly ősszel bővült országos programmá, tevékenységét kiterjesztve valamennyi humán élettudományi felsőoktatással rendelkező magyarországi városra a kormány támogatásával.

A KOLLÉGIUMBAN NEMZETKÖZI MENTOROK ÉS NOBEL-DÍJAS KUTATÓK IS TALÁLKOZHATNAK

Varró András, az alapítvány kuratóriumának elnöke kifejtette, egyetemi képzési programjuk fontos eleme egy kollégium kialakítása, ahol a legkiválóbb hallgatók, a Szegedre látogató nemzetközi mentorok és Nobel-díjas kutatók találkozhatnak. Ezért tavaly októberben a civil szervezet megvásárolt egy addig szállodaként üzemelő ingatlant, ahol kollégiumot alakítanak ki. A kivitelezés február elején kezdődött el. A kényelmes diákotthonban húsz egy-, illetve kétágyas szoba mellett egy nagyobb közösségi téret is kialakítanak, amely kiváló helyszíne lesz a hallgatók és mentorok találkozóinak, a képzéseknek és kulturális eseményeknek. Az épületben egy kisebb fitneszterem is helyet kap. A kollégiumot Bert Sakmann német fiziológusról nevezik el, aki 1991-ben nyerte el az orvostudományi Nobel-díjat a sejtek egyedi ioncsatornáinak működésére vonatkozó felfedezéseiért és a folt-feszültségzár (patch clamp) méréstechnika kidolgozásáért.
 

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: steenslagfolie
'Fel a tetejéhez' gomb