Smart Szeged

Biztonságosabb és korszerűbb lesz a Szegedi Radnóti Miklós Gimnázium, energetikai korszerűsítésen fog átesni az intézmény

Energetikai korszerűsítésen fog átesni a Szegedi Radnóti Miklós Gimnázium, így biztonságosabb, korszerűbb és környezetbarát intézményként működhet tovább – olvasható a BMSK Sport Nonprofit Kft. szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Mint írják, a Klebelsberg Központ az Európai Unió, és a Magyar Állam támogatásával, a Széchenyi 2020 program keretén belül 780 millió forint vissza nem térítendő támogatást használhat fel épületenergetikai fejlesztésre. A megkezdett beruházás a Szegedi Radnóti Miklós Gimnáziuma energetikai korszerűsítését célozza meg az idei évben, amelyet a tervek szerint novemberben fejeznének be.

NAPELEMES RENDSZERREL BŰVÜL A GIMNÁZIUM

Hozzátették azt is, hogy a beruházás a főépület padlásfödém szerkezetének utólagos hőszigetelését, mindkét épületrész homlokzati nyílászáróinak cseréjét, fűtési rendszerük korszerűsítését jelenti, és a napelemes rendszer telepítését foglalja magában, törekedve az üzemeltetés energiaköltségeinek minél magasabb megtakarítására. A fejlesztés eredményeként a Szegedi Radnóti Miklós Gimnázium biztonságosabb, korszerűbb, környezetbarát intézményként működhet tovább.

Nem csak a Radnóti Miklós Gimnázium, hanem az SZTE is belehúzott a zöldítés terén Szegeden:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb