Mindenmás

Napi pakk: szél, felhők, majd némi napsütés és Stohl Buci szülinap

Pakolj egy pár téglát a zsebedbe, ugyanis ma erős, viharos lesz az északnyugati szél Szegeden. A szerdai nap első felében még kaphatunk egy kis záport a nyakunkba, de az előrejelzések szerint délutánra már kisüt majd a nap. Főzd le a jó forró kávét, friss infókkal indul a szerda, itt a Szeged365 napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Alfréd, Alfréda, Antigon, Balambér, Fáta, Hasszán, Kardos, Lázár, Lázó, Mirtill, Ottó, Péter, Pető, Polikárp, Romána, Romina, Szemere és Szirén Szeged365 olvasónak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 579 éve Kolozsváron megszületett Mátyás magyar király (1458-1490). Nevezik Corvin Mátyásnak, az igazságos Mátyás királynak, hivatalosan I. Mátyásnak, de a köznyelv egyszerűen mint Mátyás királyt emlegeti. 
  • 117 éve létrejött a Rotary Club, a világ legelső, szolgáltató klubokat magában foglaló szervezete, amely Szegeden is igen aktívan tevékenykedik a mai napig.
  • 82 éve született Peter Fonda színész, rendező, forgatókönyvíró (Szelíd motorosok, Menekülés Los Angelesből).
  • 79 éve megszületett Kozák András, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, művészeti vezető.
  • Ma lett 55 éves Stohl “Buci” András színész, műsorvezető (Meseautó). Stohl Andrást 2021-ben a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán is láthattuk. Sőt, a szemfülesebbek a Gym Class-ben is.
  • 22 éve annak, hogy Carlos Santana amerikai rockgitáros, zeneszerző, énekes nyolc Grammy-díjat nyert.

SZERDÁN LETAROL BENNÜNKET A SZÉL SZEGEDEN

Szerdán kezdetben még előfordulhat kisebb eső, majd napközben már felszakadozik a felhőzet. Délután naposabb, közepesen felhős időre számíthatunk Szegeden. Erős, viharos lökések kísérhetik az északnyugati szelet. Hajnalban -1, napközben 12 fokra van kilátás.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb