Kikapcs

„Egy biztos, ha valaki eljön a Tankcsapda koncertre, kösse fel a gatyát, mert odarakjuk magunkat rendesen!” – exkluzív interjú Lukács Lászlóval

Idén nyáron július 27. és 30. között nagyot durrant a Magyar Sziget Fesztivál, melynek az ásotthalmi Gárgyán-erdei pihenőpark ad majd otthont, hiszen a szervezők olyan erős, húzó nevekkel garantálják az izzó hangulatot, mint a Tankcsapda, ROAD, vagy a Leander Kills. A rendezvény kapcsán koncertről, dalokról és úgy általában a 2022-es év nagy terveiről Lukács Lászlóval, a Tankcsapda frontemberével beszélgettünk.

EZEN A NYÁRON LÉP FEL ELŐSZÖR A TANKCSAPDA A MAGYAR SZIGET FESZTIVÁLON, SŐT, ÁSOTTHALMON IS

Mint megtudtuk, az idei Magyar Sziget több szempontból is különleges lesz a Tankcsapda életében: egyrészt, mert a legendás zenekar most lép fel először ezen a fesztiválon, másrészt sok Csongrád-Csanád megyei településen, köztük Szegeden is számtalanszor megfordultak már, de 33 éves fennállásuk óta Ásotthalmon még soha, úgyhogy a kilátogatóknak egy egészen kuriózum élményben lehet majd részük.

OLYAN KONCERTET SZERETNÉNEK CSINÁLNI, AMIT EGY 33 ÉVES ZENEKARTÓL ELVÁRHAT AZ EMBER

Lukács László elárulta, mivel korábban még nem voltak a Magyar Szigeten, ennek a tudatában, ennek a hangsúlyával készülnek rá és tényleg egy olyan koncertet szeretnének csinálni, amit egy 33 éves zenekartól elvárhat a közönség. Mivel ez egy új helyszín számukra, izgalmas lesz a koncert nemcsak a Tankcsapdának, hanem a fesztiválozóknak is. „Azt szoktuk mondani, hogy azokon a helyeken, ahol már korábban jártunk, azért szeretünk újra odamenni és játszani, mert kicsit már ismerősként lépünk a színpadra, azokra a helyszínekre pedig, ahol még nem voltunk soha, az újdonság varázsa miatt szeretünk menni. Ásotthalom és a Magyar Sziget jelen esetben ebbe a kategóriába tartozik” – árulta el a zenekar frontembere.

EGY SZUBJEKTÍV BEST OF KONCERTTEL KÉSZÜL A ZENEKAR

A Tankcsapda több évtizedes múltjából fakadóan vannak olyan dalok, amit, ha nem is kötelező jelleggel, de a legtöbb helyen elvár tőlük a közönség. „Nem mindegyik elvárt számot játsszuk el minden koncerten, mert akkor mi magunk is unalmassá válnánk, elsősorban önmagunk számára, de nyilvánvalóan vannak olyan standart Tankcsapda dalok, amelyeknek egy részét szereti a közönség estéről, estére hallani” – mondta el Lukács László, majd abba is beavatott, idén, ha komplett új lemezzel nem is jelentkezik a zenekar, új dalokat mindenképp terveznek a világra szabadítani. Ezek pedig a megjelenés időpontjától függően bekerülnek a koncertműsorba, így a Magyar Sziget közönsége jó eséllyel a már jól ismert dallamok mellett kaphatnak egy kis ízelítőt a legújabb Tankcsapda számokból is. „Mondjuk úgy, hogy egy szubjektív best of koncerttel készülünk, ami azt jelenti, hogy lesznek benne kézenfekvő dalok, de olyanok is, amelyeket a közönség Tankcsapda koncerteken nem túl gyakran hallhat” – árulta el Lukács László.

AZ ELSŐDLEGES SZEMPONT, HOGY AMIT CSINÁLUNK, AZ NEKÜNK, HÁRMUNKNAK TETSZEN

„Az elsődleges szempont az az, hogy amit csinálunk, az nekünk hármunknak tetszen, ugyanis, ha nekünk tetszik, s ha örömmel, élvezettel, jó szájízzel csináljuk, legyen az akár egy új dal, vagy akár egy koncert, akkor az a fajta jó érzés sokkal inkább átragad a közönségre, a hallgatóságra is. Az elmúlt 30 év azt igazolta, hogy általában így is szokott lenni. Igyekszünk minden alkalommal és minden szezonban megújulni, hogy önmagunk számára is izgalmas tudjon maradni, amit csinálunk” – avatott be minket a részletekbe a zenész.

IDÉN 30 ÉVES A LEGJOBB MÉREG ALBUM

Azt is megtudhattuk, idén már éppen 30 éve, hogy megjelent a zenekar Legjobb méreg című lemeze, ami azóta a Tankcsapda védjegyévé, egyfajta monolittá vált, nemcsak a zenekar történetében, hanem az elmúlt három évtized magyar rock zenéjében is egy meghatározó darab lett. A különleges évfordulóra pedig egy nagyszabású dupla koncerttel készülnek szeptemberre a srácok, ahol a közönség bulizhat egy hatalmasat a Legjobb méreg album valamennyi számára. Lukács László elárulta, erre egyedül csak ezen a két koncerten lesz lehetősége a rajongóknak.

Előtte azonban bulizhatsz egy fergetegeset a legendás zenekarral a Magyar Szigeten, amellyel kapcsolatosan csak annyit üzent a fesztiválozóknak a zenész, hogyha valaki eljön a Tankcsapda koncertre, az előtte kösse fel a gatyát, mert odarakják magukat rendesen!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb