Közélet

Honvédelmi Minisztérium: fel kell készülni minden eshetőségre, de a magyar lakosság nincs közvetlen veszélyben

Magyarországon nem befolyásolják a mindennapi életet az Ukrajnában történő hadműveletek – közölte csütörtökön a Honvédelmi Minisztérium. Mint mondták, Magyarországon nincs háborús helyzet, béke van, amit szeretnénk megőrizni.

Mindezek mellett hozzátették, ahogyan azt az elmúlt napokban Benkő Tibor honvédelmi miniszter több fórumon is elmondta, az Ukrajnában kialakult helyzet miatt katonákat és eszközöket csoportosít át a Magyar Honvédség az ország keleti régióiba. Kiemelték: a magyar lakosság jelenleg nincs közvetlen veszélyben.

FEL KELL KÉSZÜLNI MINDEN ESHETŐSÉGRE

Az ország lakosainak nincs miért aggódniuk, nem kell félniük, mindennapi életüket ez nem befolyásolja. Bízzanak a Magyar Honvédségben, a katonáink szakszerű, hozzáértő munkájában – tették hozzá. Megjegyezték azonban, hogy a Magyar Honvédségnek fel kell készülnie minden eshetőségre az ország és az állampolgárok biztonságának garantálására érdekében, ezért folytatja a technikai eszközök néhány nappal ezelőtt megkezdett átcsoportosítását és a légtér biztosítását. Hazánk nem küld Ukrajnába fegyvereket, és megvédi Magyarország keleti határát. A Honvédelmi Minisztérium közleményében a határ közelében élő civil lakosság türelmét és megértését kérte, hiszen a felvonultatott szárazföldi és légi eszközök mozgása nappal és éjjel is zajjal járhat. “Mindezt úgy tekintsék, hogy a béke és a biztonság megőrzése érdekében, a magyar emberek védelmében tesszük” – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: แทงหวย LSM99
'Fel a tetejéhez' gomb