Szegedi Arcok

Már megint Szeged! Az ukrán háború menekültjeinek segít a Mátrix Közhasznú Alapítvány

Közösségi tereit ideiglenes szálláshelyként ajánlja fel a szegedi Mátrix Közhasznú Alapítvány a ma hajnalban kitört ukrán-orosz háború menekültjeinek – írták szerkesztőségünkhöz eljuttatott, csütörtök esti közleményükben. A szervezet csatlakozásra szólít fel minden jószándékú közösséget, céget, magánembert.

A segítség hívószó összefogásra a hasonló szervezetek, önkormányzatok, magánszemélyek, cégek, intézmények részére. Üresen álló irodaépületek, üzletek, iskolák, raktárak, lakások, közösségi terek, nyaralók területein ezernyi és ezernyi szállássá alakítható hely van, ahova az országba menekülő emberek számára szállást lehet kialakítani.

Az alapítvány első körben a szegedi Centerke Adományozó Központ 90 m2-es területén tud befogadni 3-4 családot, összesen 16 főt, akik így a háborús helyzetben biztonságba kerülhetnek. A közösségi felajánlások 100%-át a háborús helyzetet elszenvedőkre fordítja a szervezet. A lakhatás mellett ruha, élelem, gyógyszerek költségei is finanszírozható a támogatásokból. 

Ha szeretnél hozzájárulni a jótékonysági akció sikeréhez, IDE kattintva találsz bővebb információt, kontaktokat.

MAGYARORSZÁG BEFOGADJA AZ UKRAJNÁBÓL MENEKÜLŐKET

Magyarország védelmet nyújt az ukrajnai menekülteknek, mindez nemcsak a kárpátaljai magyarokra, hanem az ukrán állampolgárokra is vonatkozik – jelentette be a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs. Az összes fontosabb mai döntést az alábbi cikkünkben találod:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb