Közélet

Sokan indultak meg Ukrajnából Magyarországra: megérkezett a menekülők első hulláma

Kisebb csoportokban, főleg gyalogosan érkeznek Ukrajnából a beregsurányi határátkelőn keresztül Magyarországra a háború elől menekülők – jelentette az RTL Híradó helyszínen lévő tudósítója. Egyelőre szinte kizárólag kárpátaljai magyarok érkeznek a határhoz közeli falvakból, főleg olyanok, akiknek élnek rokonaik Magyarországon, így tudnak hova menni.

A közmédia is azt írja, hogy sokan indultak meg Ukrajnából Magyarország felé. Hozzátették: a nagy forgalom nemcsak a vasútállomásokra, hanem az autós határforgalomra is jellemző. Főleg azok a fiatal fiúk szeretnének kijutni az országból, akik „katonakötelesek”, mert tartanak a mozgósítástól. A benzinkutakat is ellepték az autósok, attól tartva, hogy nem lesz benzin. A boltokban és a patikákban is megnövekedett a forgalom Ukrajnában, de az üzletekben mindenhol mindent lehet kapni.

A KIJEVI NAGYKÖVETSÉG TELJES LÉTSZÁMMAL MŰKÖDIK: MÁR 50 MAGYAR ÁLLAMPOLGÁR KERESTE FEL AZ ÉPÜLETET

Mindeközben Szijjártó Péter kiemelte, hogy a kijevi magyar nagykövetség teljes létszámmal működik, a nap folyamán több mint 50 magyar állampolgár kereste fel személyesen hosszabb-rövidebb időre az épületet és egyeztetett szolgálatban lévő munkatársakkal. “Mivel az alapvető infrastruktúránk gond nélkül üzemel, tehát van víz, gáz és villany, a nagykövetségi munkatársaim jelenleg el tudják látni a szükséges feladatokat, és segítséget nyújtanak minden bajba került magyar állampolgárnak” – jelezte a tárcavezető. Hozzátette, hogy mindazon magyar állampolgárok számára, akik biztonságot keresnek a képviselet épületében, természetesen továbbra is rendelkezésre állnak, jelenleg is több honfitársunk tartózkodik a követség falai között.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb