Közélet

Breaking (duplán): Szíjjártó Péter bejelentette, hogy támogatjuk Ukrajna EU csatlakozását, közben Fehéroroszország belépett a háborúba

Sűrű délelőtt van mögöttünk, az utóbbi 1-2 óra orosz-ukrán hírei közül most a legfontosabbakat hozzuk. Fehéroroszország belépett a háborúba, egy nap alatt négyezer ember érkezett Ukrajnából a budapesti pályaudvarokra, közben Szíjjártó Péter fontos bejelentést tett:

Magyarország támogatja Ukrajna EU-tagságát.

SZÍJJÁRTÓ PÉTER: MAGYARORSZÁG TÁMOGATJA UKRAJNA EU-TAGSÁGÁT

Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter kedd délelőtt Facebook-oldalán posztolt videójában jelentette be, hogy Magyarország támogatja Ukrajna Európai Unió-tagságát. A tárcavezető elmondta, amikor nem külföldön kezdi a napját, kollégáival áttekinti a háborús helyzetet reggelenként – így tett kedden, az orosz–ukrán konfliktus hatodik napján is. Hozzátette: kedden is ülésezik az operatív törzs.

FEHÉROROSZORSZÁG BELÉPETT A HÁBORÚBA

Fehéroroszország belépett a háborúba. A fehérorosz csapatok behatoltak a csernyihivi régióba – jelentette Vitalij Kirilov, az ukrán Északi Területi Védelmi Erők szóvivője. Szlabin, Pakuly és Mihajlo-Kacubenszkij települések lakói katonai felszerelések mozgásáról számolnak be. Mihajlo-Kacubenszkij helyi lakosai szerint fél 12-kor egy 33 egységből álló belarusz oszlop haladt el – jelentette az Unianra hivatkozva az Index.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb