Szegedi Arcok

Szegedi nehézfiúk is részt vesznek a rend fenntartásában – helyzetjelentés Sárközi Robitól, az ukrán határ túloldaláról

Szeged egy emberként mozdult meg a múlt csütörtökön kitört orosz-ukrán háború károsultjainak, menekültjeinek megsegítésére, a különféle jótékonysági gyűjtések (melyeket ITT gyűjtünk folyamatosan egy csokorba) mellett voltak olyan szegediek is, akik személyesen indultak el segíteni a határra. Köztük van a legendás szegedi MMA versenyző és tréner, a Szeged365 UFC Kibeszélő rovat házigazdája, Sárközi Róbert is, aki a hétvége óta folyamatosan a Napfény Városa és Beregsurány között ingázik.

SZÍVSZORÍTÓ LÁTVÁNY: KÍGYÓZÓ SOROK A MAGYAR-UKRÁN HATÁRON, RENGETEG A KISGYEREK

“Szívszorító látni az ukrán oldalon az átkelésre várakozó sorokat, rengeteg köztük a család, a kisgyerek” – kezdte beszámolóját Robi, aki több hazai sportolóval összefogva ajánlotta fel segítségét a határon. A közismert szegedi küzdősportoló társaival a határ túlsó felén, Beregszász megyében is besegít, mint mesélte, a hátrahagyott házakban rengeteg a fosztogatás, amelynek meggátolásában ők is megpróbálnak majd segíteni.

ELZAVARTÁK A HIÉNÁZÓKAT

Mint mesélte, az első napok fennforgását követően normalizálódott a helyzet a beregsurányi határátkelőnél, ahol élelmiszerrel és forró teával várják rögtönzött sátrakban a háború elől menekülőket.

Robi nagy sikerként élte meg, hogy a rendvédelmi szervek “elzavarták” a csütörtökön és pénteken még fuvarra váró – civil és taxis – hiénákat, akik fejenként akár 100-150 ezer forintot is elkértek egy Beregsurány-Budapest fuvarért.

Fotók: Sárközi Róbert

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb