Mindenmás

Sberbankos vagy? Ennek nem fogsz örülni: kifizetési korlátot rendelt el az MNB

Hétfő kora reggel írtuk meg, hogy két napra leállt a magyar Sberbank fiókok működése (így természetesen a Klauzál tér sarkán működő szegedié is), mert csődöt jelenthet az orosz bank közép-európai leányvállalata. Ma reggelre újabb frissítés érkezett az ügyben: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) határozatában március 2-ától 30 napra 7 millió forint értékben maximálta az egy ügyfél által a Sberbank Magyarország Zrt.-től felvehető forint- és ennek megfelelő összegű devizabetétek, illetve egyéb források összegét, közölte kedd reggel a jegybank, hozzátéve, hogy ezen összeghatáron belül nemcsak a lakossági, de az egyéb ügyfelek is hozzájuthatnak követeléseikhez.

HÉTFŐN ÍRTUK: KOMOLY FIZETŐKÉPESSÉGI PROBLÉMÁK JELENTKEZTEK A SBERBANKNÁL, KÉT NAPRA A SZEGEDI FIÓK IS LEÁLLT

Mint korábban megírtuk, két napra leállt a magyar Sberbank működése (így természetesen a szegedié is), mert csődöt jelenthet az orosz bank közép-európai leányvállalata.Az EU szanálási szervezete ugyanis bejelentette, hogy komoly fizetőképességi problémák jelentkeztek az orosz Sberbank közép-európai leányvállalatánál, az ausztriai székhelyű Sberbank Europe AG-nál. Az MNB közleménye szerint az anyabank „várhatóan nem tudja teljesíteni tartozásait”, így fizetésképtelenné válhat az orosz-ukrán háború hatása miatt.

Bővebben itt írtunk az ügyről:

ITT AZ ÚJABB KORLÁTOZÁS: KIFIZETÉSI KORLÁTOT RENDELT EL AZ MNB

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) határozatában március 2-ától 30 napra 7 millió forint értékben maximálta az egy ügyfél által a Sberbank Magyarország Zrt.-től felvehető forint- és ennek megfelelő összegű devizabetétek, illetve egyéb források összegét – közölte kedd reggel a jegybank, hozzátéve, hogy ezen összeghatáron belül nemcsak a lakossági, de az egyéb ügyfelek is hozzájuthatnak követeléseikhez.

A korlátozás ugyanakkor azokat a limitet meghaladó összegeket is érinti, amelyeknél a bank már befogadta a kifizetési megbízást, ám annak teljesítésére még nem került sor.

Az intézkedés a bankon belül más ügyfél számlájára történő átvezetésre is vonatkozik, illetve arra az esetre is, ha az ügyfél saját vagy más ügyfél részére befektetési szolgáltatási ügyfélszámlára kívánna pénzt átvezetni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb