Mindenmás

Sberbankos vagy? Ennek nem fogsz örülni: kifizetési korlátot rendelt el az MNB

Hétfő kora reggel írtuk meg, hogy két napra leállt a magyar Sberbank fiókok működése (így természetesen a Klauzál tér sarkán működő szegedié is), mert csődöt jelenthet az orosz bank közép-európai leányvállalata. Ma reggelre újabb frissítés érkezett az ügyben: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) határozatában március 2-ától 30 napra 7 millió forint értékben maximálta az egy ügyfél által a Sberbank Magyarország Zrt.-től felvehető forint- és ennek megfelelő összegű devizabetétek, illetve egyéb források összegét, közölte kedd reggel a jegybank, hozzátéve, hogy ezen összeghatáron belül nemcsak a lakossági, de az egyéb ügyfelek is hozzájuthatnak követeléseikhez.

HÉTFŐN ÍRTUK: KOMOLY FIZETŐKÉPESSÉGI PROBLÉMÁK JELENTKEZTEK A SBERBANKNÁL, KÉT NAPRA A SZEGEDI FIÓK IS LEÁLLT

Mint korábban megírtuk, két napra leállt a magyar Sberbank működése (így természetesen a szegedié is), mert csődöt jelenthet az orosz bank közép-európai leányvállalata.Az EU szanálási szervezete ugyanis bejelentette, hogy komoly fizetőképességi problémák jelentkeztek az orosz Sberbank közép-európai leányvállalatánál, az ausztriai székhelyű Sberbank Europe AG-nál. Az MNB közleménye szerint az anyabank „várhatóan nem tudja teljesíteni tartozásait”, így fizetésképtelenné válhat az orosz-ukrán háború hatása miatt.

Bővebben itt írtunk az ügyről:

ITT AZ ÚJABB KORLÁTOZÁS: KIFIZETÉSI KORLÁTOT RENDELT EL AZ MNB

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) határozatában március 2-ától 30 napra 7 millió forint értékben maximálta az egy ügyfél által a Sberbank Magyarország Zrt.-től felvehető forint- és ennek megfelelő összegű devizabetétek, illetve egyéb források összegét – közölte kedd reggel a jegybank, hozzátéve, hogy ezen összeghatáron belül nemcsak a lakossági, de az egyéb ügyfelek is hozzájuthatnak követeléseikhez.

A korlátozás ugyanakkor azokat a limitet meghaladó összegeket is érinti, amelyeknél a bank már befogadta a kifizetési megbízást, ám annak teljesítésére még nem került sor.

Az intézkedés a bankon belül más ügyfél számlájára történő átvezetésre is vonatkozik, illetve arra az esetre is, ha az ügyfél saját vagy más ügyfél részére befektetési szolgáltatási ügyfélszámlára kívánna pénzt átvezetni.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: skateboard wheels
  2. Visszajelzés: auto swiper
'Fel a tetejéhez' gomb