Közélet

Valaki ukrán zászlót tűzött ki a Dugonics térre

Na jó, azt is tudjuk, kik voltak azok. Mint közleményükben írják, a szegedi Kétfarkú Kutya Párt kihelyezett egy Ukrán zászlót a Dugonics térre, megemlékezve a háború áldozataira, különös tekintettel a kárpátaljai magyarokra.

“Mivel 1956 lángja Szegeden lobbant fel a szegedi köztudatban még megvannak a nyomai annak az milyen az orosz lánctalpak árnyékában élni. Ezért kívánjuk kifejezni szolidaritásukat a küzdő Ukrán néppel” – írták szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelükben a kétfarkú kutyák.

A SZEGEDI POLITIKUSOK IS A HÁBORÚ ÁLTAL SÚJTOTTAK SEGÍTSÉGÉRE SIETTEK

A szegedi Fidesz a Victor Hugo utcai központjukban fogott gyűjtésbe, mint Bartók Csaba közölte, az adományokat hamarosan a kárpátaljai menekülteknek juttatják el. Ha segíteni szeretnél, az élelmiszer és ruhaadományokat a Victor Hugo utca 5. szám alatti Fidesz-irodában várják, hétköznaponként 09.00 és 17.00 között.

Közben a szegedi városvezetés is akcióba lendült, az önkormányzat és a Szegedi Óvodák és Bölcsődék Igazgatósága, a Magyarországra menekülő többezer ukrán gyermek megsegítésére szervez gyermekruha-gyűjtést. Mint a polgármesteri hivatal közleményében írja, az akcióban mind a 45 önkormányzati óvoda és a 15 önkormányzati bölcsőde is részt vesz. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb