Közélet

Levelet kaptunk Orbán Viktortól: így segíthetünk az Ukrajnából menekülő bajbajutottakon

Orbán Viktor nevével fémjelzett e-mailben hívja fel a kormány a figyelmet arra, hogy külön segélyakciót indítottak azért, hogy segíthessünk azoknak, akik Ukrajnában maradtak, és azoknak is, akik hazánkban menedékre szorulnak.

Mint írják, bekövetkezett az, amit mindannyian szerettünk volna elkerülni: a szomszédunkban háború zajlik. Hozzátették: mindent elkövetnek azért, hogy hazánk ne sodródjon bele a fegyveres konfliktusba, mert most is a magyar emberek biztonsága az első. Kiemelték, hogy a békéért dolgoznak, és a kormány minndeközben segítő kezet nyújt a bajbajutottaknak, hiszen az orosz-ukrán háború miatt százezrek menekültek el otthonaikból: kárpátaljai magyarok és ukránok.

PÉLDAÉRTÉKŰ ÖSSZEFOGÁS JÖTT LÉTRE

A levél tartalma szerint büszkék lehetünk arra, hogy hazánkban példaértékű összefogás jött létre, hogy megsegítse a bajbajutottakat és ismét bebizonyíthatjuk, hogy ez egy jó ország, amelyet jó emberek laknak. Külön segélyakciót indított a kormány, hogy segíthessünk azoknak, akik Ukrajnában maradtak, és azoknak is, akik hazánkban menedékre szorulnak. Mint tovább írják, bárki részt vehet a Híd Kárpátaljáért segélyprogramban. Elindult a 1357-es nemzeti segélyvonal, emellett számlaszám is nyílt az adományok gyűjtésére.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb