Közélet

Gulyás Gergely: Kétszázezer magyar él Kárpátalján, ezért segélyakciót indít a kormány

A szegedi Mátrix Közhasznú Alapítvány már csütörtök este jelezte, hogy segítő kezet nyújtanak az ukrán háború menekültjeinek, most pedig a magyar kormány is segélyakciót indít Híd Kárpátaljáért mottóval. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ezzel kapcsolatban kiemelte: kétszázezer magyar él Kárpátalján, ezért segélyakciót készítenek elő, amit a kormányon belül Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő fog koordinálni.

“Látjuk, hogy a civil világban is nagy a segítségnyújtásra vonatkozó akarat és szándék, a kormány ezt koordinálni fogja és állami forrásokból is hozzájárulunk ahhoz, hogy elsősorban a kárpátaljai magyarság, de mindenki, aki az életéért fut Ukrajnából, segítséget kaphasson” – fogalmazott Gulyás Gergely, aki hozzátette: most Magyarország az első biztonságos ország, és kétszázezer magyar él Kárpátalján, ezért segélyakciót készítenek elő, amit a kormányon belül Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő fog koordinálni.

AZOKAT SEGÍTIK, AKIKNEK UKRAJNÁBAN KELL MARADNI

A Híd Kárpátaljáért segélyprogram elindításával szeretnének segíteni azoknak, akik ott vannak, ott maradtak, ott kellett, hogy maradjanak – fejtette ki a miniszter, hozzátéve: természetesen be kell fogadni azokat, akik magyarként menedékre szorulnak, vagy akik menekültstátuszra jogosultak Magyarországon. Hangsúlyozta, minden segítséget meg fognak adni az érintett magyarországi településeknek is. Emellett karitatív szervezetek is jelentkeztek, ezt a munkát kell koordinálni – mutatott rá. Gulyás Gergely jelezte: a kormány nagyon rövid időn belül közzé fogja tenni azokat az adománygyűjtő vonalakat és lehetőségeket, amelyeket a központi koordináció keretében azok a szervezetek fognak működtetni, amelyek közvetlenül segítséget tudnak nyújtani az Ukrajnából érkezőknek, vagy a Kárpátalján maradó magyaroknak.

A SZEGEDI MÁTRIX KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY IS SEGÍTŐ KEZET NYÚJT

Közösségi tereit ideiglenes szálláshelyként ajánlja fel a szegedi Mátrix Közhasznú Alapítvány a ma hajnalban kitört ukrán-orosz háború menekültjeinek – írták szerkesztőségünkhöz eljuttatott, csütörtök esti közleményükben. A szervezet csatlakozásra szólít fel minden jószándékú közösséget, céget, magánembert.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: tai sunwin
  2. Visszajelzés: กงล้อ888
'Fel a tetejéhez' gomb