Kikapcs

Nem csak egy verseny, hanem közösségi élmény is: idén is megszervezik a Görgey Artúr történelemversenyt Szegeden

Az idei évben is megtartják a Görgey Artúr történelemversenyt Szegeden. A vetélkedőre 3 fős, a történelem iránt érdeklődő, 7. és 8. osztályos tanulókból álló csapatokat várnak – írja a szervező szegedi Meritum Egyesület.

Az egyesület kiemelte: a katonai hagyományőrzéssel, ismeretterjesztéssel, kiállítások, könyvbemutatók, vetélkedők szervezésével foglalkozó civil szervezet céljának tartja a Monarchia korának szegedi elitalakulata, a cs. és kir. szegedi 46. gyalogezred hadiútjának kutatását és történetük népszerűsítését.

EZ NEM CSAK EGY VERSENY, HANEM KÖZÖSSÉGI ÉLMÉNY IS

A verseny évtizedes múltra tekint vissza, helyszíne az utóbbi időszakban a Dugonics András Piarista Gimnázium. A vetélkedőre 3 fős, a történelem iránt érdeklődő, 7. és 8. osztályos tanulókból álló csapatokat várnak. Főleg Szegedről és a megyéből, szoktak jelentkezni, de örömmel fogadnak az ország más részeiből érkező nevezéseket és kiemelten a határon túli magyar iskolák csapatait is. A verseny célja a történelmi ismeretek elmélyítésén túl a közösségi élmény megélése és a magyar-magyar kapcsolatok ápolása. A vetélkedőre 2022. március 18-án délután kerül sor a Piarista Gimnáziumban. A jelentkezés itt történik, még több infó itt, a meghosszabbított határidő pedig 2022. március 5.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb