SportVideo365

A Szegedi Műjégpályán köszöntötték Jászapáti Petrát és Kónya Zsófiát – az olimpiai bronzérmes lányok már teljes gőzzel készülnek a világbajnokságra

Történelmi jelentőségű dicsőséget szerzett városunk számára a pekingi téli olimpián Jászapáti Petra és Kónya Zsófia, akik a rövidpályás gyorskorcsolya vegyes váltójában bronzérmet nyertek. Szenzációs eredményükért szerda délután ünnepélyes fogadás keretében köszöntötte az olimpikonokat klubjuk, a Szegedi Korcsolyázó Egyesület a Szegedi Műjégpályán.

A SZÍVÜK SZÁMÁRA A LEGKEDVESEBB SZÜLŐVÁROSUK SZEGED ÉS EGYESÜLETÜK KÖSZÖNTÉSE

Ötkarikás tortákkal és gyönyörű orchideákkal köszöntötte klubja Jászapáti Petra és Kónya Zsófia rövidpályás gyorskorcsolyázót a pekingi téli olimpián nyújtott teljesítményükért. Az eseményen részt vettek az egyesület kis növendékei is, akik mind áhítattal nézték az olimpikonok fényesen csillogó bronzérmét. A lányok elmondták, amióta hazatértek az olimpiáról számos köszöntésben volt már részük, de a szívük számára a legkedvesebb szülővárosuk Szeged és klubjuk elismerése.

MEGHATÓ VOLT A LÁNYOK SZÁMÁRA A FOGADÁS ÉS AZ, MENNYIEN ELJÖTTEK A KÖSZÖNTÉSÜKRE

“Nagyon jólesik a mai összejövetel. Nagyon meglepődtem, hogy ilyen sokan eljöttek, erre egyáltalán nem számítottam” – újságolta Kónya Zsófi az eseményt követően. “Érzem a megbecsülést Szeged és az egyesület részéről és nagyon örülök, hogy ennyien kijöttek. Főleg annak, hogy ennyi kisgyerek is itt van és megfogdoshatták az érmet, remélem, hogy ez nagy motivációt ad nekik a közel – vagy a távolabbi jövőben” – fűzte hozzá Jászapáti Petra.

MÁRCIUS KÖZEPÉN MÁR A VILÁGBAJNOKSÁGON MÉRETTETIK MEG MAGUKAT A LÁNYOK

A két olimpikon azt is elárulta, számukra még nem jött el a pihenés ideje, hiszen teljes gőzzel készülnek a másfél hét múlva kezdődő rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokságra, melynek március 18-20. között Montreal ad majd otthont.

Nézd meg videónkban is, milyen volt az olimpiai bronzérmes lányok fogadása.

Operatőr: Magyar Andor

Fotó: Szűcs Péter

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb