Szegedi Arcok

Szegeden át menekül a háború elől a négy gyermekes ukrán család – újabb infók érkeztek róluk

“Mennyi esélyem volt itt, Szegeden találkozni egy régi internetes barátom barátaival, akik Odessza városából, Ukrajnából mennek Spanyolországba, és itt álltak meg egy kis vendégházban a szomszéd utcában, két éjszakára?” – tette fel a jogos kérdést szerkesztőségünknek Rostova Anna, a Szeged Arcai Facebook oldal tulajdonosa. Anna egy fotót is feltöltött arról a négygyermekes családról, akik Ukrajnából, a háború elől menekülnek, és mint kiderült, Ők azok, akikről csütörtökön már mi is beszámoltunk Szegeden.

Csütörtökön írtunk arról a szívszorító látványról, amely a Cserzy Mihály utcában fogadta az egyik olvasónkat: egy ukrán rendszámtáblával ellátott Tesla Model-X pihent Szegeden, amelynek az oldalára festékszóróval orosz nyelven ez volt feltüntetve:

дети, avagy gyermekek.

Nem kellett sokat töprengeni azon, hogy mire célozhatott az az édesanya, aki az ukrán háború sújtotta Odesszából menekült egészen Szegedig, hogy biztonságban tudhassa négy gyermekét. Mint Rostova Annától megtudtuk, jelenleg Spanyolországba tart a család, és két éjszakát töltöttek Szegeden. Anna azt írta szerkesztőségünknek, hogy rettentően boldog azért, mert beszélhetett velük, mi pedig további szerencsés utat kívánunk Nekik!

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb