Mindenmás

Szeged belvárosában raboltak ki, és vertek meg egy férfit a saját ismerősei

A Szegedi Járási Ügyészség hétfőn vádat emelt azzal a férfival és nővel szemben, akik tavaly tavasszal Szeged belvárosában rabolták ki közösen ismerősüket – olvasható az ügyészség közleményében. Mint írják, a két vádlott megfenyegette, az egyikük ököllel meg is ütötte a sértettet, majd annak értéktárgyaival megléptek.

A teljes történet így szól: a vádlottak egy évvel ezelőtt, azaz 2021. március 20. napján, reggeli 8 órakor összetalálkoztak az utcán egy ismerősükkel, akivel beszédbe elegyedtek és megkérdezték tőle, hogy van-e pénze. A sértett erre nemmel felelt, és továbbsétált. A nő ekkor felszólította, hogy álljon meg, különben „szétrúgja fejét”, majd miután ennek a férfi nem tett eleget, utána ment és elkezdte őt kabátjánál fogva rángatni, ütlegelni, valamint többször a lábán is megrúgta. Ezt látva a másik vádlott is életveszélyesen megfenyegette a sértettet, majd őt a falhoz nyomta és értékei átadását követelte tőle. Mivel ezt a sértett megtagadta, a férfi ezután több alkalommal, ököllel megütötte. Mindeközben a sértett hiába próbált mobiltelefonján rendőri segítséget kérni, készülékét a vádlottak a karórájával együtt elvették tőle, majd távoztak a helyszínről. 

A DUÓ FÉRFI TAGJA EGY ÁRUHÁZBÓL IS LOPOTT MÁR TÖBB ALKALOMMAL

A vádlottakat a járási ügyészség társtetteségben elkövetett rablás bűntette elkövetésével vádolja. Ezen felül a férfi vádlottal szemben üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt is vádemelésre került sor, mivel egy áruházból több alkalommal is lopott el szeszes italokat. A vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Többször is volt már hasonló eset. Legutóbb Vásárhelyen:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb