Közélet

Orbán Viktor: figyelmeztető jel, hogy a katonai cselekmények egyre közelebb vannak a magyar határhoz, vagyis a menekültek száma nőni fog

Londonban ülnek asztalhoz kedden a V4 országai, hogy tárgyaljanak az orosz-ukrán konfliktusról – közölte Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn egy Facebook-videóban. A kormányfő közösségi oldalán megismételte, hogy Magyarország nem szállít fegyvereket Ukrajnába, amelyről már meg is jelent a rendelet a Magyar Közlönyben. 

Orbán Viktor szerint ugyanakkor figyelmeztető jel, hogy a katonai cselekmények egyre közelebb vannak a magyar határhoz: ez azt jelenti, hogy a menekültek száma nőni fog. “Nekünk arra kell felkészülni, hogy egyre több embert kell ellátnunk” – hangsúlyozta. 

TOVÁBBI TÁRGYALÁSOK LESZNEK

Orbán Viktor rámutatott: a kormány meghozta azokat a döntéseket, amely garantálja a hatóságok és a civil szervezetek közötti együttműködés olajozottságát. “Számba vettük a heti diplomáciai lépéseket, ugyanis erőfeszítéseket fogunk tenni a héten ismét a béke helyreállítása érdekében, ezért a V4 miniszterelnökei kedden Londonban, majd az EU összes miniszterelnöke csütörtökön és pénteken Párizsban tárgyal.” 

MÁR 200 MENEKÜLT VAN SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

Eddig mintegy kétszáz kárpátaljai menekült érkezett a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász jóvoltából Szegedre és környékére. Minden részlet itt:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb