Sport

Mikler Roland: “Jó lenne már pihenni, de ahogy belefújnak a sípba ez azonnal elmúlik”

Mikler Roland, válogatott kézilabdázó 2019 óta erősíti a Pick Szeged csapatát. Kapusként kalandos utat járt be, 2010-2014 között Szegeden játszott, majd átigazolt a nagy rivális Veszprémhez, ahonnan öt év után távozva visszatért újra a Kékekhez. Erről az útról, karrierjéről, apaságáról mesélt az Indexnek adott interjújában.

TÖBB EZREN KIABÁLTÁK, HOGY MARADJAK

Mikler Roland elmesélte, nagyon nehéz volt az elszakadás Szegedtől, ráadásul egy óriási sikert követően távozott, az EHF-kupa-győzelem után igazolt át a Veszprémhez. “Kinn voltunk a Dugonics téren, több ezren kiabálták, hogy maradjak, én meg elmentem a legnagyobb riválishoz” – emlékezett vissza a kapus, majd hozzátette, Veszprémben is szép éveket élt meg és onnan is ugyanolyan nehéz volt az elszakadás, de nem bánta meg, hogy visszatért a Napfény városába.

2019 AZ ÁTIGAZOLÁSSAL ÉS KÉT GYEREKKEL BRUTÁL IDŐSZAK VOLT

2019 nem csupán az átigazolás miatt volt különleges év a kapus életében, hiszen akkor születtek meg az ikrek. “2019 nyarán gyökeresen megváltozott az életünk, egyfelől a helyszínváltás miatt, bár már voltunk előtte Szegeden, tudtuk, hova jövünk. Viszont azt szokták mondani, hogy egy gyerekkel sem könnyű, nemhogy kettővel, szóval az tényleg brutál időszak volt. Abban az őszi szezonban főleg a feleségem családjánál laktak, Gödöllőn, akik rengeteget segítettek” – mesélte el Mikler Roland.

A kapus elmondta, nehéz, hogy hivatása miatt keveset lehet a családjával, folyton videócsetelnek, s amióta az ikrek is szépen cseperednek – már két és fél évesek – azóta velük is rengeteget tud beszélni akárhol, akármennyire távol is van tőlük.

JÓ LENNE MÁR PIHENNI, DE AHOGY BELEFÚJNAK A SÍPBA, ELMÚLIK EZ AZ ÉRZÉS

A válogatott kézilabdázó arról is mesélt, hogy az állandó utazás, a meccsek, az edzések körforgásában monotonnak érzi az egészet, ezért van, hogy azt érzi, jó lenne már pihenni, de ahogy belefújnak a sípba ez azonnal elmúlik és teljesen átadja magát a játéknak. “A következő olimpián 40 éves leszek, de azt érzem, hogy ott kell lennem és meg kell csinálnom” – árulta el Mikler Roland.

A KAPUS ÉLSPORTOLÓI PÁLYÁJÁT KÖVETŐEN NEM SZERETNÉ EDZŐKÉNT FOLYTATNI

A jövővel kapcsolatban, az élsportolói pályafutást követő időről a kapus elmondta, ha a következő olimpia után visszavonulna, nem szeretné edzőként folytatni a karrierjét. “Akkor már 30 évem lesz úgy, hogy se nyaram, se hétvégém, se ünnepnapom, ezek után nem szeretnék ugyanúgy egy csapatnál edzősködni, utazni, miközben nem vagyok ott a családom mellett. Most ki tudom jelenteni, hogy ezt semmiképp sem szeretném csinálni” – közölte Mikler Roland.

A teljes interjút Mikler Rolanddal itt tudod elolvasni.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: cheri Up
'Fel a tetejéhez' gomb