Sport

Milák, Rasovszky, Kapás, Olasz – klasszisok indulnak a pénteken startoló nemzetközi úszóversenyen Szegeden

Péntektől vasárnapig nemzetközi úszóverseny lesz a szegedi Tiszavirág Sportuszodában, olyan klasszisokkal a mezőnyben, mint Milák Kristóf, Rasovszky Kristóf, Kapás Boglárka és a szegedi Olasz Anna – derült ki a HAÁSZ SZUE csütörtökön kiküldött sajtóközleményéből.

Mint írják, pénteken elrajtol a Modern Városok Kupája szegedi állomása. A nemzeti csapat több olimpiai érmese is benevezett az úszóversenyre, amely nemzetközi lesz, hiszen két román és egy szerb egyesület is indul. Összesen 30 klub 400 versenyzője 2000 alkalommal rajtol majd a Tiszavirág Sportuszodában.

A SZEGEDIEK IS INDULNAK

Az olimpiai bajnok Milák Kristóf, a Tokióban ezüstérmes Rasovszky Kristóf és a riói ötkarikás játékokon bronz medált szerző Kapás Boglárka is részt vesz a viadalon, ahogy olyan további olimpikonok is, mint Sebestyén Dalma, Békési Eszter és Telegdy Ádám. Természetesen a HAÁSZ SZUE válogatottjai is ott lesznek Olasz Anna, Pádár Nikolett és Vas Luca személyében. “Egyesületünk minden úszója indul, a kétezer rajt közel negyede szegedi sportolókhoz köthető, ami remekül jelzi, milyen komoly az utánpótlás bázisunk” – hangsúlyozta a HAÁSZ SZUE elnöke, Nagy Attila, aki hozzátette, hogy FINA-akkreditációs viadalról van szó, így szintidőket lehet úszni a nemzetközi versenyekre.

IDÉN MÉG KÉT VERSENYNEK AD OTTHONT A SPORTUSZODA

A közleményből az is kiderült, hogy idén még két nagy úszóversenynek ad otthont a Tiszavirág Sportuszoda, hiszen júliusban ismét mi rendezzük a cápa korosztály országos bajnokságát, majd decemberben a rövidpályás utánpótlás országos bajnokságot is. “Utóbbira különösen büszkék vagyunk, hiszen Szegeden debütál ez a verseny, ilyen még nem volt Magyarországon. Hatalmas elismerés, hogy ezzel a kuriózumnak számító rendezéssel a Magyar Úszó Szövetség bizalmat szavazott nekünk “– nyilatkozta Nagy Attila.

MÁR ELÉRHETŐ A RÉSZLETES PROGRAM

A Modern Városok Kupájának szegedi programja a következő:

  • pénteken 15 órától a hosszabb távok döntőivel indul,
  • majd szombaton és vasárnap 9 órakor kezdődnek az előfutamok,
  • a hétvégi finálék pedig 17 órakor.

HELLO SZEGED, HELLO VIZES VB!

Kiemelt jelentősége lesz a 16 milliárd forintos kormányzati forrásból megépített szegedi Tiszavirág Sportuszodának a FINA 2022-es Vizes VB hazai helyszínei között, merthogy ez is Szegedre vándorol az idei évben!

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb