Szegedi Arcok

Szegedi büszkeségeink, március 15. előtt: Gregor Bernadett, Czár Gergely és két SZTE főorvos is rangos kitüntetést kapott

Március 15. alkalmából péntek délután a Pesti Vigadóban adták át a rangos Magyar Arany Érdemkereszt, Magyar Érdemrend Lovagkereszt, Magyar Érdemrend Tisztikereszt, Érdemes Művész, Kiváló Művész, valamint Babérkoszorú kitüntetéseket. A díjazottaknak Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Vitályos Eszter, az Emmi európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára gratulált, a 2022-es listán több szegedi, vagy szegedi kötődésű ember is van, őket gyűjtöttük most egy listára.

Az idén Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült:

  • Borda Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Kórház, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Oktató Kórház Diabetes Szakrendelésének főorvosa, a Magyar Orvosi Kamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezetének volt elnöke;
  • Czár Gergely Harangozó Gyula-díjas táncművész, a Szegedi Kortárs Balett koreográfus-asszisztense, próbavezetője;
  • és Császár Ildikó belgyógyász, nephrológus, a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely Intézménye Sürgősségi Betegellátó Osztályának és a Covid Beteggyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa.

Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült a Szegedi Kortárs Balett tagja, Kiss Róbert, a hazai kortárs-modern tánc területén végzett kimagasló előadóművészi tevékenysége elismeréseként. A magyar nemzeti kultúra, művészi alkotómunka területén végzett kiemelkedő művészeti értékteremtő munkája elismeréseként Magyarország Érdemes Művésze díjban részesült a Szegeden született Gregor Bernadett Jászai Mari-díjas színművész.

A díjazottak teljes listáját az alábbi Index cikkben találod.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb