Közélet

Csalók éltek vissza az ukrajnai bajbajutott állatoknak szánt adományokkal Hódmezővásárhelyen

Az orosz – ukrán háború hírére nemcsak a menekültek számára született hatalmas összefogás Szegeden és környékén, hanem sokan gyűjtésbe kezdtek azért, hogy segítsék a fegyveres konfliktus miatt bajbajutott állatokat is. Hódmezővásárhelyen is sok állatbarát megmozdult a jó ügyért, azonban a történet nem várt fordulatot vett: a csapat, amely magára vállalta, hogy kijuttatja a határon túlra az összegyűlt felajánlásokat, nem teljesítette az ígéretét, az adományok általuk soha nem értek célba.

ÁGI VÁLLALTA MAGÁRA A GYŰJTÉS KOORDINÁLÁSÁT, EGY MÁSIK CSAPAT PEDIG AZ ADOMÁNYOK ELSZÁLLÍTÁSÁT

A háború hírére még február végén hódmezővásárhelyi állatbarátok szerveztek egy nagyobb gyűjtést az ukrajnai konfliktus miatt bajbajutott állatok megsegítésére. A Facebook-on közzétett poszt szerint az egyik helyi állatbarát, Ági vállalta magára a gyűjtés koordinálását, hozzá futottak be a felajánlások és ő szállította el azokat ahhoz a csapathoz, akik magukra vállalták a nem kis számú adományok célba juttatását az ukrán határon túlra.

HIÁBA AZ ÍGÉRET, AZ ADOMÁNYOK NEM ÉRTEK CÉLBA

A gyűjtés koordinátora, Ági szerkesztőségünknek elmondta, a megbeszéltek szerint március első napjaiban le is szállította a főként állateledelből és takarókból álló adománycsomagját annak a csapatnak a garázsába, akiknek a feladata lett volna azokat továbbvinni a megfelelő helyre. Nagy megdöbbenésükre, ez azonban nem történt meg, sőt ezt követően a csapat tagjai a telefont sem vették fel nekik, ahogy az üzeneteikre sem válaszoltak.

ÁGI MEGPRÓBÁLTA VISSZASZEREZNI A LEADOTT ADOMÁNYOKAT, HOGY Ő MAGA JUTTASSA EL A BAJBAJUTOTT UKRAJNAI ÁLLATOKNAK

Amikor végre felvették a telefont Ági nem akart már semmi mást, csak az adományokat visszakapni, hogy ő maga eljuttassa azokat az ukrán határra, de nem kapott mást csak ígéreteket arra, hogy mikor kaphatja vissza az összegyűlt felajánlásokat. Szerdán ezt megelégelve személyesen mentek el a csapathoz az adományokért, de hiába kopogtak, dörömböltek az ajtón, válasz nem érkezett. Az állatbarátok nem hagyták annyiban, több órát várakoztak a kocsiban, mire végre némi mozgást fedeztek fel az adományok lerakati helyén.

CSAK AZ ADOMÁNYOK TÖREDÉKÉT TUDTÁK VISSZASZEREZNI

Elszántságuknak köszönhetően sikerült visszaszerezniük a leadott felajánlások egy részét, viszont az csupán töredéke volt a korábban összegyűjtött adományoknak. A lerakati helyről megpróbálták elzavarni őket, de az elkeseredett állatbarátok ekkor rendőri segítséget kértek, de sajnos az ő közbenjárásukkal sem sikerült a teljes adományt visszaszerezniük, mivel sajnos nem állt a rendelkezésükre megfelelő bizonyíték arról, hogy mely adományok érkeztek tőlük pontosan.

A VISSZAKAPOTT FELAJÁNLÁSOKAT A KÖVETKEZŐ NAPOKBAN MAGA ÁGI SZÁLLÍTJA EL AZ UKRÁN HATÁRRA

“Sajnálattal tapasztaltuk, hogy nem csak minket, de ezzel a húzásukkal rengeteg embert átvágtak, megrövidítettek. Nem mindent tudtunk magunkkal hozni, amit odavittünk. Nem adták ide. Letagadták” – írták posztjukban a gyűjtést szervező pórul járt állatbarátok, akik a visszaszerzett adományokkal a következő napokban kelnek útra, hogy eljuttassák azokat ténylegesen a bajbajutott ukrajnai állatok részére.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb