KikapcsSmart SzegedVideo365

Szeged365 videóriport: csodáld meg velünk a megújult jogi kar épületét

Hosszú hónapok munkájának gyümölcse érett be Szeged szívében, ugyanis véget ért az SZTE Állam – és Jogtudományi Kar épületének külső felújítása, elbontották az állványzatokat és most már kívülről eredeti pompájában megcsodálhatjuk az 1882-ben emelt, eredetileg polgári leányiskolának szánt intézményt.

A BERUHÁZÁS 1 MILLIÁRD 885 MILLIÓ 390 EZER 307 FORINT KORMÁNYZATI TÁMOGATÁSBÓL VALÓSULT MEG

A 3795 négyzetméter alapterületű épület nagy horderejű felújítását és teljes átalakítását tavaly június közepén, a szegedi Ferroép Zrt. kezdte meg a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zártkörűen Működő Részvénytársaság (BMSK) felügyelete alatt. A beruházás során az épület műszaki fejlesztése, a belső tér szerkezeti és műemléki-történeti rekonstrukciója, valamint az emlék-és bemutatóhely kialakítása 1 milliárd 885 millió 390 ezer 307 forint kormányzati támogatásból valósult meg.

TAVALY DECEMBERBEN A HELYÉRE KERÜLT AZ ÉPÜLET KUPOLÁJA IS

Hetven év után kapta vissza impozáns kupoláját az SZTE Állam – és Jogtudományi karának 1882-ben felhúzott, meseszép épülete. Az 5 méter átmérőjű, 6 méter magas, közel 5 tonnás szerkezetet december elsején daruzta a helyére a kivitelező Ferroép Zrt., a grandiózus mutatvánnyal 29 méteresre nőtt a jogi kar.

ILYEN LETT AZ ELKÉSZÜLT ÉPÜLET

Csodáld meg videóriportunkban, milyen lett az elkészült jogi kar épülete!

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb