KikapcsVideo365

Egy éves lett Hanna, a Szegedi Vadaspark karanténban született tevecsikója

Bonifác, a Szegedi Vadaspark házi szamár csikója januárban, Hanna, a karanténban született tevecsikó pedig a napokban ünnepelte első szülinapját. Érkezzen a hét legcukibb videója, a főszerepben az intézmény születésnaposaival!

“Tavaly a karanténidőszak alatt több állatunknál is örülhettünk a család gyarapodásának” – írja közleményében a Szegedi Vadaspark, a csikóáldás a tevéknél volt a leglátványosabb, ugyanis pár héten belül 3 tevecsikó is született. Legelőször, épp a nemzeti ünnep napján Hanna látta meg a napvilágot. Édesanyja, a szlovákiai Bajmóc állatkertjéből származó Kata, apja pedig a dortmundi származású Moha. Hanna igazi sztár lett az újranyitást követően, köszönhetően játékos és kíváncsi természetének. A tevék, mint a legtöbb patás, fejletten születnek, pár óra alatt képesek lábra állni. Hannának ez is igen gyorsan ment, és másnap már szökdécselve várta gondozóit.  Sajnos a nyár folyamán anyja egy betegségben elpusztult, de a többi nőstény oltalmába vette a fiatal tevelányt. A rövid gyámság után Hanna számára igazi egzotikumnak számító lakótársa lett az Európa részen, a medvék kifutója mellett.

Hanna Bonifáccal, a vele szintén egykorú házi szamár csikóval költözött össze. “Mielőtt valaki megijedne, hogy furcsa keresztezés állt volna a terveink között, mindenkit megnyugtatunk, a két állat szinte testvérként tekint egymásra” – írják. Az összeköltözés oka pusztán annyi volt, hogy mindkét állattal külön gondozó foglalkozik, egyúttal megkezdődött az oktatás is a számukra.

Bonifác januárban, Hanna pedig a napokban ünnepelte első szülinapját, és ahogy kell, mindkettejükről méltóan megemlékeztek a Szegedi Vadaspark kollégái.

  • Bonifácot almával köszöntötték,
  • Hannáról pedig az elmúlt év legjobb videóit és fotóit gyűjtötték össze. A csemegéről természetesen ő sem maradt le, gondozójától kapta meg az ünnepi finomságokat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb