Sport

Magabiztos győzelmet aratott a Szegedi Női Vízilabda Egyesület a Szentes ellen a megyei derbin

Magabiztos győzelmet aratott péntek kora délután a Szegedi Női Vízilabda Egyesület a Szentes ellen a megyei derbin. Ezzel a Szeged SZTE zsinórban ötödik mérkőzésén is pontot szerzett az OB I-ben, 11–9-re nyertek a lányok a Szentes ellen a Tiszavirág Sportuszodában.

KIVÁLÓ FORMÁBAN, MAGABIZTOSAN JÁTSZOTTAK A SZEGEDIEK

Kiváló formában várták a szegediek a Szentes elleni hazai rangadót, és ezt visszaigazolta a kezdés is: már az első negyed után 3–1-re vezettek, majd a második negyedben 6–2-nél már nagyon nyugodtan játszhattak a lányok. Persze már korábban sem volt gond az önbizalommal, a szegedi csapat rendkívül koncentráltan, parádésan védekezve és motiváltan játszott a Kurca-partiak ellen. Ezzel a párosítással korábban többször pechük volt a körülmények miatt, most viszont minden rendben volt, így megmutathatták erejüket a megyei riválisnak.

ÍME A MÉRKŐZÉS ÖSSZEGZÉSE

Szeged SZTE–Szentes 11–9 (3–1, 3–4, 3–1, 2–3)
Női vízilabda OB I, alapszakasz, 17. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 25 néző. Vezette: Ádám, Várkonyi.
Szeged SZTE: Gyöngyösi – Szabó 2, Miklós, Jenei 2, Tátrai, Ráski 2, Botka 2. Csere: Pap, Bicskei 3, Ármai, Torma. Vezetőedző: Varga Tamás.
Szentes: Füsti – Mihály-Kádár, Tyukász 1, Csiszár, Kövér-Kis 1, Tóth 1, de Vries 1. Csere: Varga 1, Hevesi, Mácsai, Dankina 3, Kolarova 1, Boldizsár. Vezetőedző: Matajsz Márk.
Gól – emberelőnyből: 11/6, ill. 14/4.
Gól – ötméteresből: –, ill. 4/3.
Kipontozódott: Miklós, Jenei, ill. Hevesi.

Forrás: sznve.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb