Mindenmás

Mozgalmas éjszakán vannak túl a szegedi és a környékbeli határőreink

Ez a péntek éjjel sem volt eseménytelen, ha a szegedi, az ásotthalmi és a ruzsai határátkelőink forgalmát nézzük. Ezúttal nem kevesebb, mint 70 migráns próbált meg észrevétlenül átsurranni a határon, késő estétől egészen kora reggelig.

A rendőrök az éjszaka során nagyobb csoportokban 70 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében, akik jogellenesen próbáltak meg bejutni az országba.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség, a Készenléti Rendőrség járőrei a honvédekkel, a cseh és az osztrák rendőrökkel együttműködve 2022. március 18-án 22 óra és március 19-én 6 óra között nagyobb csoportokban 70 határsértőt tartóztattak fel Szeged-Gyálarét, Ruzsa és Ásotthalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai afgán, szír, szomáliai, török és indiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb