Közélet

Zelenszkij: itt az ideje az érdemleges béketárgyalásoknak; kórház és laktanya is célpont lett – ez történt, amíg Szeged aludt

Zelenszkij ukrán elnök igencsak szorgalmazza az érdemleges béketárgyalások megkezdését, miközben egy kórház és egy laktanya is éles célponttá vált az ukránok szemében. Egy újabb orosz tábornok esett áldozatul és az oroszok pánikbevásárlásokba kezdtek.

ITT AZ IDEJE A BÉKETÁRGYALÁSOKNAK

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szokásos éjszakai beszédében ezúttal Moszkvának és az orosz vezetésnek is üzent: azt mondta, eljött az idő, hogy beszéljenek és érdemlegesen tárgyaljanak a békéről. Különben Oroszország olyan súlyos veszteségeket szenved, amiből generációk múlva áll csak fel. Az elnök szerint az oroszok szándékosan akadályozzák, hogy a humanitárius segélyek bejussanak az ostrom alatt álló városokba.

EGY KÓRHÁZ ÉS A MIKOLAJIVI LAKTANYA IS TÁMADÁSI CÉLPONT LETT

Az orosz megszállók egy trosztyaneci kórházra lőttek Szumi régióban, ami nagy pusztítást okozott. A Szumi Regionális Katonai Igazgatóság vezetője, Dmitrij Zsivickij elmondása szerint a támadásnak nincsenek áldozatai – tájékoztat az index.hu. A tragédia során senki sem sérült meg.

A helyi hírek szerint száz halálos áldozatot követelő rakétatámadást a mikolajivi laktanya ellen a város közeléből indíthatták a polgármester szerint, így volt idejük a légvédelmi szirénákkal figyelmeztetni az embereket – adta hírül a telex.hu.

ÚJABB OROSZ TÁBORNOK ESETT ÁLDOZATUL

Az ukrán hadsereg vezérkara jelentette, hogy megöltek egy magas rangú orosz parancsnokot, Andrej Mordvicsev altábornagyot – olvasható az Index hasábjain.

A Sky News szerint, ha a hír igaz, akkor Mordvicsev az ötödik orosz tábornok, aki elesett a háborúban. A NEXTA pedig azt írta, hogy a tábornok az oroszok déli katonai körzetében állomásozó 8. hadsereg parancsnoka volt és Herszon közelében, Csornobajivkánál esett el.

OROSZOK: PÁNIKBEVÁSÁRLÁS A KÖBÖN

A Kreml először beszélt nyíltan arról, hogy pánikbevásárlásba kezdtek az orosz emberek: igyekeztek megnyugtatni a lakosságot, hogy cukorból, lisztből és vécépapírból is van elegendő mennyiség, ezért semmi szükség a pánikszerű felvásárlásra.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb