Közélet

A szír katonák készen állnak a harcra, kiderült, mikor vetheti be őket Oroszország

Több ezer szíriai katona segítheti az orosz csapatokat. Két parancsnok a Reutersnek azt mondta, készen állnak harcolni Oroszország mellett, de még nem kaptak utasítást az oroszoktól.

„Ha megkapjuk az utasításokat a szíriai és az orosz vezetéstől, megvívjuk ezt az igazságos háborút” – mondta Abdallah március 14-én, négy nappal azután, hogy Vlagyimir Putyin elnök zöld utat adott 16 000 közel-keleti önkéntesnek, hogy Ukrajnába telepítsenek. „Nem félünk ettől a háborútól, és készen állunk rá, ha megérkezik az utasítás, hogy menjünk és csatlakozzunk. Megmutatjuk nekik, amit soha nem láttak… Utcai háborúkat vívunk, és (alkalmazzuk) azokat a taktikákat, amelyeket a szíriai terroristákat legyőző csatáink során sajátítottunk el”

OROSZORSZÁG HALLGAT EGYENLŐRE

A Kreml az orosz védelmi minisztériumhoz irányította a Reuters megkeresését. A minisztérium nem válaszolt arra, hogy Oroszország szándékozik-e utasításokat adni az NDF-harcosok bevetésére, illetve hogy eddig toboroztak-e NDF-harcosokat, de választ egyelőre nem kaptak a kérdéseikre. 

Szíria Oroszország legközelebbi szövetségese a Közel-Keleten. Moszkva beavatkozása a szíriai háborúba 2015-ben döntőnek bizonyult abban, hogy Bassár el-Aszad elnök legyőzze a lázadó erőket az ország nagy részének enklávéin.

Forrás: origo.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb