Közélet

“Ahhoz, hogy valaki dönthessen az ország jövőjéről, alapvető feltétel az olvasás” -interjú Dúró Dórával, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettesével

“Minden kivitelezhető, amire van politikai akarat Magyarországon, tehát ezt is meg lehet tenni” – fogalmazott Dúró Dóra a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese, szombaton a szegedi Art Hotelben tartott könyvbemutatóján, azzal kapcsolatos kérdésünkre, hogy a párt az írni-olvasni tudáshoz kötné a szavazati jogot.

A párt március 14-ei közleményében Dúró Dóra közölte, az ország vezetésébe való beleszólásnak alapvető feltétele a tájékozottság, “ráadásul a tanulatlan, szegényebb rétegek, jellemzően a cigányság szavazatának megvásárlása az elmúlt harminc év választási csalásainak melegágya volt”.

AHHOZ, HOGY VALAKI BELE TUDJON SZÓLNI AZ ORSZÁG VEZETÉSÉBE, SZÜKSÉGES, HOGY AZ ALAPVETŐ INFORMÁCIÓ ELSAJÁTÍTÁSI MÓDNAK, AZ OLVASÁSNAK A BIRTOKÁBA LEGYEN

Kérdésünkre a politikus elmondta, véleménye szerint látható az a bevett gyakorlat, hogy könnyen és olcsón megvásárolható szavazóknak a szavazatait mind a két nagy tömbhöz kötődő politikusok igyekeznek akár krumpliért, akár másért megvásárolni. “Ezt mi rendkívül aggasztónak tartjuk. Elsősorban a cigányság köréből kerülnek ki azok az emberek, akiknek a szavazatát ilyen módon meg tudják vásárolni. Mi úgy gondoljuk, hogy ahhoz, hogy valaki az ország vezetésébe bele tudjon szólni és felelős döntést tudjon hozni Magyarország jövőjéről, szükséges az, hogy az alapvető információ elsajátítási módnak, az olvasásnak a birtokába legyen, ezért is javasoljuk ezt” – magyarázta Dúró Dóra.

A SZAVAZATOK TISZTASÁGÁÉRT SZÜKSÉGES LENNE A VÁLTOZÁS

Dúró Dóra egy konkrét esetet is felhozott példaként, miszerint Heves megyében van egy olyan település, ahol polgármesterré választottak egy olyan politikust, aki mindössze egy szavazattal nyert. Három esetben kimondta a bíróság azt, hogy szavazatvásárlás történt, tehát nem is ő lenne a polgármester, ha ez a gyakorlat nem lenne Magyarországon, mondta el a politikus, majd abba is beavatott minket, hogy “Egy nő harca Magyarországért” című könyvéből választ kaphatnak az olvasók a közéleti szerepvállalásáról, az elmúlt 12 év eseményeit felölelve, azokról a kérdésekről, melyeket munkája során akár szakpolitikai, akár értékrendi elkötelezettségből érintett.

NŐKÉNT, ANYAKÉNT, POLITIKUSKÉNT MEG KELL TALÁLNI AZ EGYENSÚLYT

Beszélgetésünk során a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese arról is beszélt, milyen nőként, politikusként hazánkban. “Minden családanya küzd azzal, nem csak a politikában, hanem az élet más területein is, hogy a munka és a család közötti egyensúlyt megtalálja és fenn tudja tartani és ez az, ami a politikában is nehézség. Nagyon sok politikus nem tudja ezt átérezni, hogy miért kihívás ez egyáltalán, hiszen sokan nem is foglalkoznak a családjukkal, jellemzően a férfi politikusok, mert például a feleségük neveli a gyermekeket. Ez számomra is kihívást jelent annak ellenére, hogy egy nagyon támogató család áll mögöttem” – mesélte el Dúró Dóra. Mint mondta, a könyvében is szerepel, a kedvenc sportja az öttusa, mert a kiegyensúlyozottságot és a több területen való helytállást szimbolizálja számára.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb