Közélet

Akciódús vasárnap este: Gyálaréten kaptak el 16 migránst, közben embercsempészt fogtak Mórahalmon

Nem telt unalmasan a vasárnap este a Szeged környékén szolgálatot teljesítő határrendészek és honvédek számára, mint a rendőrség közleményeiből kiderül, gyakorlatilag egy időpontban, este 8-kor, majd este 10-kor is akcióba kellett lendülniük,

  • előbb Szeged-Gyálarét külterületén tartóztattak fel 16 külföldit, akik szírnek vallották magukat,
  • kicsivel később pedig egy holland honosságú Volvo-t kapcsoltak le Mórahalmon, benne egy román embercsempésszel és négy afgán állampolgárral, akik illegálisan tartózkodtak az országban.

SZEGED-GYÁLARÉT: 16 SZÍR MIGRÁNS, VASÁRNAP ESTÉRE

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Magyar Honvédség járőrei vasárnap este 20 óra 20 perckor Szeged-Gyálarét külterületén 16 külföldit tartóztattak fel. A magukat szír állampolgárnak valló illegális migránsok jogellenesen jutottak be Magyarország területére.

MÓRAHALOM: ROMÁN EMBERCSEMPÉSZ, HOLLAND AUTÓM, AFGÁN MENEKÜLTEK

A Szeged Rendőrkapitányság Mórahalom Rendőrőrs járőrei 2022. március 20-án 22 óra 10 perckor Bordány közigazgatási területén ellenőriztek egy holland honosságú Volvo típusú személygépkocsit, amit egy 42 éves román állampolgárságú férfi vezetett. Az autóban további négy férfi utazott, akik afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem jogszerű magyarországi tartózkodásukat sem tudták igazolni. Az egyenruhások a sofőrt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járnak el.

Nagyon nem éri meg embert csempészni:

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb