Szegedi Arcok

Erkélyajtón át mentettek meg egy idős nőt a tűzoltók Szegeden

Sűrű hétvégén vannak túl a szegedi tűzoltók, mint a katasztrófavédelem hétfő reggeli összesítőjéből megtudtuk, erkélyajtón át mentettek meg egy idős szegedi nőt a tűzoltók szombaton délben. A lakossági bejelentés azt követően futott be a dicspécserükhöz, hogy a rosszul lett nő nem tudott ajtót nyitni a szomszédoknak, majd a kiérkező mentőknek.

Szombaton délben érkezett a lakossági bejelentés, a mentők kérték a tűzoltók segítségét. A szegedi egység az erkélyajtón keresztül jutott be a lezárt lakásba, majd a sérültet átadták a mentők munkatársainak. 

TOVÁBBI, KATASZTRÓFAVÉDELMI ESEMÉNYEK SZEGEDRŐL ÉS KÖRNYÉKÉRŐL

A hétvégére a fenti akció mellett több tűzeset és egy vonat – autó karambol is jutott Csongrád-Csanád megyére.

VONATBALESET SZENTESNÉL

Motorvonat karambolozott egy személyautóval Szentesen, a Téglagyári úti vasúti átjáróban szombat délután 2 előtt – tudtuk meg a helyszínen tartózkodó olvasóinktól. A

  • a gépjárműben egy személy ült, aki könnyebben sérült,
  • a vonaton pedig 10 fő utazott, nincs köztük sérült.

HÁROM TŰZESET SZOMBATON, KETTŐ VASÁRNAP

Szombaton három szabadtéri tűzesethez riasztották az egységeket. Csongrádon, Szikáncson és Földeákon csaptak fel a lángok, a tüzet a hódmezővásárhelyi, a makói és a csongrádi hivatásos, valamint a földeáki önkéntes tűzoltók oltották el. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

Vasárnapra a szombati három mellé további két tűzeset csatlakozott:

  • A száraz fű égett vasárnap délben Tiszaszigeten. A lángok mintegy kétezer négyzetméteres területet érintettek. A szegedi hivatásos egységek három vízsugárral fojtották el a lángokat, személyi sérülés nem történt. 
  • Egy hektáron égett az erdő aljnövényzete vasárnap Algyő és Petőfitelep között. A szegedi hivatásos, valamint az algyői létesítményi tűzoltók közös erővel, rövid idő alatt elfojtották a lángokat, a gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem okozott károkat a környezetben. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb