Mindenmás

Skynet, Te vagy az? Drónokkal kaptak el két külföldi sofőrt az M5-ösön (videóval)

Fokozott ellenőrzést tartottak a hétvégén az M5-ös autópályán, mint a rendőrség közleménye írja, az akció során igénybe vették a Készenléti Rendőrség egyik drónját is, így a sztráda forgalmát a légtérből is megfigyelték. Az ellenőrzés során a drón segítségével két külföldi sofőrrel szemben intézkedtek, akiket nehéz tehergépjárművel történt szabálytalan előzés miatt bírságoltak meg.

Az akció az M5-ös autópálya Bács-Kiskun megyei szakaszán zajlott,

  • a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Forgalomellenőrző és Autópálya Alosztályának,
  • a Készenléti Rendőrség Kelet-Magyarországi Határrendészeti Igazgatóság Határvadász Bevetési Főosztályának,
  • és a Készenléti Rendőrség egyik drónjának közreműködésével.

A közlekedésbiztonság javítását célzó akció rendőri fellépés elsősorban az autópálya leállósávjának szabálytalan használatára, a nehéz tehergépjárművekkel történő szabálytalan előzések számának visszaszorítására, valamint a követési távolság be nem tartásával kapcsolatos szabályszegések ellenőrzésére, szankcionálására irányult.

Az ellenőrzés során kifejezetten a drón segítségével két külföldi sofőrrel szemben – nehéz tehergépjárművel történt szabálytalan előzés miatt – szabtak ki helyszíni bírságot.

Mint a rendőrség közleményéből kiderül, az M5-ös autópálya Bács-Kiskun megyei szakaszán a jövőben is folytatódnak a hasonló, közlekedésbiztonsági helyzet javítását célzó akciók. Csütörtökön egy másik, 24 órás megmozdulás jön, érkezik az összes Csongrád-Csanád megyei traffipaxot üzembe helyező Speed Marathon, szóval, vedd le ki az ólmot a cipőd talpából:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb