Mindenmás

Napi pakk: sok napsütéssel, és 17 fokkal száguld be a kedd Szegedre

A kissé csípős reggel után csodálatosan napsütéses idővel tarol le bennünket a kedd Szegeden. Egészen 17 fokig kúszik fel a hőmérő higanyszála, tehát a napsütés mellé kellemes tavaszias idő is párosul. Még egy tuti hír mára: mivel most van a víz világnapja, ezért Szegeden is készülnek, így ma nyitva találod az Öreg Hölgyet. Kávét a kézbe, itt a Szeged365 napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Beáta, Izolda, Csilla, Csillag, Katalin, Katarina, Katerina, Lea, Lia, Lídia, Oktáv, Oktávián, Relinda és Vazul nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van a víz világnapja. A dublini környezetvédelmi világkonferencia javaslatára az ENSZ 47. ülésszaka ezt a napot a víz világnapjává nyilvánította.
  • 59 éve jelent meg a Beatles első nagylemeze, a Please Please Me.
  • Ma 91 éves William Alan Shatner kanadai színész, a Star Trek sorozat Kirk kapitánya, és T.J Hooker.
  • 47 éve született Jánosi Dávid színész (Jóban rosszban).
  • 46 éves lett Reese Witherspoon, Oscar-díjas és Golden Globe-díjas amerikai filmszínésznő (Dr. Szöszi, Kegyetlen játékok, Mindenütt nő).

CSODÁLATOSAN NAPSÜTÉSES LESZ A KEDD

Kedden sem lesznek felhők az égen, vagyis ragyogó napos időben lesz részünk Szegeden. A ragyogó napsütés mellett viszont megélénkülhet az északkeleti szél. Hajnalban még szinte az egész országban fagyhat, Szegeden -2 fok várható, majd délután 17 fokig melegszik a levegő.

NYITVA AZ ÖREG HÖLGY

A Szegedi Vízmű minden évben igyekszik méltó módon megünnepelni a Víz Világnapját, ezért idén az ünnep alkalmából a Szent István téri víztorony ismét kinyitja kapuit a látogatók előtt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb