Kikapcs

Víz Világnapja: a Szent István téri víztorony ismét kinyitja kapuit a hétvégén

A Szegedi Vízmű minden évben igyekszik méltó módon megünnepelni a Víz Világnapját, ezért idén az ünnep alkalmából a Szent István téri víztorony ismét kinyitja kapuit a látogatók előtt – számolt be róla a társaság közleményében.

Március 22-e világszerte a Víz Világnapja, mely nap kiemelkedő lehetőséget biztosít a környezettudatos szemlélet-formálásra, felhívni a figyelmet a vízre, a vízkészletek megóvására, és a vízminőség megőrzésének fontosságára.

PÉNTEKEN ÉS SZOMBATON LÁTOGATHATSZ EL A VÍZTORONYBA

A Szent István téri víztorony március 18-19. között fogadja a látogatókat, pénteken 9:00-től 17:00 óráig, szombaton 10:00-től 17:00-ig gyönyörködhetnek az érdeklődők Szeged csodálatos panorámájában. Érdemes lesz kihasználni a lehetőséget, pénteken ugyanis ingyenes lesz a belépés a víztoronyba.

A VÍZ VILÁGNAPJÁRA ELKÉSZÜLTEK A SZEGEDI VÍZMŰ SZEMLÉLETFORMÁLÓ KISFILMJEI IS

A Szegedi Vízmű a fentebb látható, illetve az alábbi kisfilmet “Az élővizeink tisztaságának védelme, és tudatos vízhasználatra nevelés a klímaváltozás korában” című, a víziközmű-szolgáltatással kapcsolatos szemléletformálás projekt keretében hozta létre. A filmek a Szent István téri víztoronyban is megtekinthetőek 2022. március 18-19-én.

Forrás: Szegedi Vízmű

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb