Közélet

Újra riasztani kellett a kecskeméti Gripeneket

Egy Ukrajna irányából érkező, azonosítatlan légi jármű miatt riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit – közölte a Honvédelmi Minisztérium hétfő késő délután.

Közleményük szerint délután a NATO Egyesített Légi Hadműveleti Központja azért rendelte el a magyar vadászgépek felszállását, mert a radaron feltűnt egy azonosítatlan légi jármű a keleti országrészben, és Szlovákia irányába haladt. A Gripenek ellenőrizték a jelzett légteret, ott járőrözési feladatot hajtottak végre, majd miután meggyőződtek a légtér biztonságáról, visszatértek a kecskeméti bázisra – írta a HM.

SZOMBAT ÓTA EZ VOLT A MAGYAR HONVÉDSÉG GRIPENJEINEK HARMADIK RIASZTÁSA

Nem unatkoznak a griffmadaraink,

  • szombaton az éjszakai órákban egy Grúziából Lengyelországba tartó civil Airbus A-321-es repülőgép miatt kellett felszállniuk a vadászgépeknek, mert a román légtérben közlekedő gép bombafenyegetést jelzett a polgári légi irányítás felé,
  • hétfő hajnalban ismét bombafenyegetés miatt szálltak fel a magyar vadászgépek, az utóbbi esetben egy török felségjelzésű, Moszkvából Isztambulba tartó civil repülőgép a lengyel légtér felett jelzett bombafenyegetést.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb