Mindenmás

Tragédia Szeged mellett: víztározóba fulladt egy ember (18+, fotókkal)

Zákányszék mellett egy víztározóba esett és elhunyt egy személy – derült ki a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat közleményéből, akiket hétfő este 9-kor riasztott a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítása. A riasztás tartalma az volt,

  • hogy a feltételezések szerint Zákányszék mellett egy víztározóba esett valaki,
  • aki valószínüleg nem tudott kijönni a vízből.

A szegedi szakszolgálat – akárcsak a legutóbbi, ásotthalmi eset során – ismét a Maros Mentőszervezet tagjaként vonult a helyszínre, két fővel. Az egység egyik tagja – aki mint írják, nagy gyakorlattal rendelkező búvár – nagyjából 20 perc alatt megtalálta az elhunyt személyt, akit felvitt a felszínre, a helyszínen lévő tűzoltók segítségével a partra emelték, majd és átadták a kiérkező rendőröknek.

KORÁBBAN TÖRTÉNT A SZEGEDI VÍZIMENTŐKKEL: MOCSÁRBÓL SZABADÍTOTTAK KI EGY TÖRÖK FÉRFIT ÁSOTTHALOMNÁL

A tragikus eset előtt 5 nappal egy hasonló, de happy end-del végződő esethez riasztották a szegedi szakembereket. Mocsárból szabadítottak ki egy embert a tűzoltók Ásotthalom közelében, a településtől 7 kilométerre – írtuk meg március 16-án. Az illető – akiről később kiderült, hogy török állampolgár volt – mellkasig süllyedt a mocsárba, és a saját erejéből nem tudott kijönni. A Maros Mentőcsoport a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett csónakkal, mászóöv és mentőkötél segítségével szabadította ki és vitte biztonságos helyre a pórul járt férfit.

Fotók: Mórahalmi Önkéntes Tűzoltók

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb