Szegedi Arcok

Mocsárból szabadítottak ki egy embert a tűzoltók Ásotthalomnál: már mellkasig elsüllyedt, mire megérkezett a segítség (frissítve)

Mocsárból szabadítottak ki egy embert a tűzoltók Ásotthalom közelében, a településtől 7 kilométerre – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Mint írják, az illető mellkasig elsüllyedt egy mocsárban, és a saját erejéből nem tudott kijönni. A Maros Mentőcsoport a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett csónakkal, mászóöv és mentőkötél segítségével kiszabadította és biztonságos helyre vitte a bajbajutottat. A mentést a mórahalmi önkéntes tűzoltók is segítették.

FRISSÍTVE: ÉJFÉL UTÁN KAPTÁK A RIASZTÁST A SZEGEDI VÍZIMENTŐK

Ma 0:15 perckor kapta szakszolgálatunk a CSCSMKI Műveletirányítási Központtól a riasztást, hogy egy személy Mórahalom térségében egy mocsaras területen rekedt és életveszélyben van – írja Facebook oldalán a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat. A riasztást követően a Maros Mentőszervezet tagjaiként a szakszolgálat két tagja egy könnyű almínium ROCSO-val vonult a helyszínre.

“A helyszínen a Mórahalmi Önkéntes tűzoltókkal közösen a megyei műveleti szolgálat irányítása mellett sikeres életmentést hajtottunk végre. A mentésben résztvevő tagjaink beszámolója szerint nehéz terepviszonyok mellett végezték az inoványból való mentést. Köszönet a mentésben részvevő minden egyes személynek” – zárták közleményüket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb