Közélet

Frissítve: török határsértő volt, aki elsüllyedt az ásotthalmi mocsárban

Mocsárból szabadítottak ki egy embert a tűzoltók Ásotthalom közelében, a településtől 7 kilométerre – írtuk meg az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közlése alapján ma reggel. Mint kora délután kiderült, határsértő volt az illető.

Az ügyben kora délután adott ki közleményt a rendőrség, mint írták, a Készenléti Rendőrség helikopterének legénysége 2022. március 15-én valamivel éjfél előtt észlelte, hogy egy közeli tőzegbánya vizes, mocsaras területén egy segítségre szoruló embert látnak. Az észlelés alapján a helyszínre kiérkező rendőrök a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársaival és az ásotthalmi mezőrökkel közreműködve kimentették a vízzel és sűrű náddal fedett területen nyakig süllyedt bajbajutottat, akit a mentők könnyebb sérülésekkel kórházba szállítottak.

Az elvégzett adatgyűjtés alapján az egyenruhások megállapították, hogy a mocsárba ragadt férfi egy török állampolgár, aki sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodásának jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni.

A határsértővel szemben az orvosi ellátást követően a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb